Veres Zoltán

A szolgáltatásmarketing alapkönyve

Bővített kiadás


A márkahűség

A márkaváltás nagyobb költségei, a helyettesítő kínálat korlátozottabb megismerhetősége, az első vásárlás nagyobb észlelt kockázata következtében általában azt mondhatjuk, hogy a szolgáltatások piacán a márkaelhagyás kisebb gyakorisággal fordul elő, mint a fizikai termékek esetében. A márkaváltás költségeit sokszor maguk a konkurensek emelik meg, például amikor tagsági díjat kérnek egy új klubba történő belépéshez. A törzsügyféltudat kapcsolatstabilizáló szerepét a Kapcsolatmarketing című alfejezetben részletesen elemezzük majd, az azonban elemzés nélkül is nyilvánvaló, hogy a tartós kapcsolat kiszámíthatóvá teszi az ügyletet. A kiszámíthatóság különösen akkor értékes az igénybe vevő számára, ha egyéni ízléséhez, preferenciáihoz kell igazítani a szolgáltatást. A szolgáltató ilyenkor kérdezés nélkül is (előre) tudja, hogy mit vár tőle az igénybe vevő.

A szolgáltatásmarketing alapkönyve

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2021

ISBN: 978 963 454 641 2

Az élesedő versenynek köszönhetően a szolgáltatótevékenység fókuszában az ügyintézés minősége, biztonsága és gyorsasága, a meglévő és a potenciális ügyfélkapcsolatok elmélyítése áll. A szolgáltatásmarketing előtt álló legnagyobb kihívás, hogy képes-e javítani az ügyfelek vásárlásélményét, és hogy hogyan tud alkalmazkodni az új technológiák által átformált játékszabályokhoz. A kihívásokra a válaszok ebben a könyvben keresendők. Veres Zoltán munkáját nemcsak a marketing- és PR-szakemberek forgathatják haszonnal, de kétségkívül minden olyan szolgáltatószektorban tevékenykedő vállalat, intézmény vezetői és munkatársai is, melyeknek eredményességét döntően meghatározza, hogy milyen kép él róluk a fogyasztók fejében.

Domonkos András

a Lombard Lízing Zrt. alapítója

Az elmúlt évektől kezdődően az ipar 4.0, és azon belül is a digitalizáció gyors fejlődése, alapvető változásokat követel meg a vállalatok menedzselésében és marketingjében. Így van ez a szolgáltatások területén is. Éppen ezért örömmel üdvözlöm, hogy Veres Zoltán az új követelményeknek megfelelően bővítette a 2009-ben írt könyvét. Így ez az új kiadás, megőrizve a korábbi művének erényeit, még a legkényesebb igényeknek is megfelel. Biztos vagyok benne, hogy a könyv mind a szakmában dolgozók, mind az oktatók, hallgatók és a kutatók körében továbbra is alapműnek fog számítani.

Rekettye Gábor

az MTA doktora

Professor Emeritus

Pécsi Tudományegyetem

Hivatkozás: https://mersz.hu/a-szolgaltatasmarketing-alapkonyve-bovitett-kiadas//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave