Falus András

Sakk? Patt!

Stratégiai játszmák az immunitásban


Sakk? Patt!

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 577 4

DOI: 10.1556/9789634545774

Sorozat: Betekintés

ISSN: 2732-1231

A szerző rendkívül színes, érzékletes hasonlatokkal és példákkal teszi közérthetővé az immunrendszer működését. Egyebek mellett segít megérteni a védőoltások fontosságát, a genetikai örökségünk jelentőségét, a rákos sejtek burjánzásának folyamatát, és részletesen kitér napjaink mindenkit foglalkoztató problémájára, a koronavírusra is. A mostanában oly sokszor elhangzó nyájimmunitás, citokinvihar és egyéb, COVID–19-el kapcsolatos fogalmakat szemléletes módon mutatja be. Végezetül pedig bepillantást nyerhetünk a rohamosan fejlődő bioinformatikába, amely a kutatás szempontjából megkerülhetetlen tudományággá vált.

Mindenkinek ajánljuk, aki egy kicsit részletesebben érdeklődik a saját szervezetében zajló folyamatok iránt, és aki a „száraz” tudományos leírás helyett élvezetes stílusban, szellemesen megírt, rövid epizódokon keresztül szeretne közelebb kerülni az immunológiához.

Falus András immunológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a Semmelweis Egyetem Genetikai, Sejt- és Immunbiológiai Intézetének egykori vezetője. Az immunológia, a genomika és a bioinformatika nemzetközi hírű tudósa, tankönyvek, tudományos publikációk, rangos magyar és külföldi szakfolyóiratcikkek szerzője.

Hivatkozás: https://mersz.hu/falus-sakk-patt//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero
Kivonat
fullscreenclose
printsave