Gubán Miklós, Gubán Ákos

Fenntartható raktárkezelés autonóm drónokkal


Fenntartható raktárkezelés autonóm drónokkal

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2023

ISBN: 978 963 454 934 5

DOI: 10.1556/9789634549345

A könyvben egy olyan logisztikai decentrum raktárkészletének ellenőrzéséhez mutatunk egy modellt és megoldást, amelyben sem a műholdas helymeghatározás, sem pedig az IoT megoldások nem alkalmazhatók. A megoldásban minden irányba mozgatható és képkészítésére és továbbítására alkalmas drónt alkalmazunk. A megoldás három lépcsős, az első lépésben egy optimum közeli megoldást biztosító bejárási útvonal meghatározást mutatunk be, mely egy előfeldolgozás. Ez igazodik a raktár szerkezetéhez és lehetőségeihez. A második lépésben a drón valós idejű, feldolgozás közbeni mozgását határozza meg, beleértve a kamera mozgásokat és képfelvételt. A harmadik az utófeldolgozás azaz a QR kódos azonosításhoz a képek feldolgozását és a QR kód értelmezését és a készletellenőrzéshez történő egyezések és eltérések vizsgálatát. Az eredmény minden külső tájékozódási eszköz nélkül megvalósítható a hatékony készletellenőrzés drón segítségével, csak és kizárólag a saját mozgásának és egy előtervezett útvonal szervezéssel. Ennek megfelelően a korábbi emelődarus kézi ellenőrzés – az adott raktárban – kiváltható majdnem automatizált ellenőrzésre. A megoldás hatékony lehet nem csak készletellenőrzésre, hanem raktári polcrendszer szerkezet feltárására is, illetve üres helyek meghatározására is.

Hivatkozás: https://mersz.hu/guban-guban-fenntarthato-raktarkezeles-autonom-dronokkal//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero
Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave