Gubán Ákos, Mezei Zoltán, Sándor Ágnes

Javíthatók-e a nem javítható folyamatok?


Javíthatók-e a nem javítható folyamatok?

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2022

ISBN: 978 963 454 760 0

DOI: 10.1556/9789634547600

A közpénzügyi gazdálkodási folyamatok hatékonyságjavítása nagy kihívást jelent a téma iránt elkötelezett kutatóknak, mert a nemzetgazdaság e területe nagyon szabályozott. Ez egyrészt a jogszabályi környezetet jelenti, másrészt az arra épülő kötött, belső szabályozást.

A közpénzügyi gazdálkodási folyamatok szélsőséges, egyedi jellegzetességgel rendelkező esetet képeznek a gazdálkodási folyamatok hatékonyságjavítási szempontjából. A vizsgált rendszerekben feltárt folyamatok és fluidumok alapján a csomóponti humán erőforrás percepcionális vizsgálatát végezzük el, amely segítségével próbáljuk a folyamatok hatékonyságának javítását elérni.

A folyamatjavításra egy másik utat is bemutatunk, a csomóponti transzformációk változtatásának segítségével.

A percepcionálisan érzékeny humán erőforrás és a nem kellően hatékony transzformációk javításával a költségvetési gazdálkodási folyamatok szigorú jogszabályi keretek közötti változtatása segítségével további hatékonyságnövelési eszközöket is bemutatunk a könyvben. Mindezeket a folyamatok mögött működő információs és szabályozási rendszer elemzésével támogatjuk meg, amellett, hogy rögzítjük a folyamatjavítások visszafordíthatatlanságát.

Hivatkozás: https://mersz.hu/guban-mezei-sandor-javithatok-e-a-nem-javithato-folyamatok

BibTeXEndNoteMendeleyZotero
KEDVENCEIMHEZ ADÁS

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
MAPPÁBA RENDEZÉS

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
KIVONATSZERKESZTÉS

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
FOLYAMATOS GÖRGETÉS

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave