Halász Gábor

Jelfeldolgozás


Jelfeldolgozás

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2019

ISBN: 978 963 454 339 8

DOI: 10.1556/9789634543398

Ez a jegyzet a BME Gépészmérnöki Kar MSc képzésében szereplő, jelfeldolgozással foglalkozó tárgy anyagát tartalmazza. A „Jelfeldolgozás” témakörébe tartozó ismeretanyag szakterületenként változik. A speciális villamosmérnöki megközelítést mutatja BME MIT Tanszéki Munkaközösség (2008) és Webster (2003) munkája. Más szakterület munkatársa is használja a rendelkezésére álló elektronikai eszközöket (érzékelőket, A/D átalakítókat, adatgyűjtőket stb.), de számára a jelfeldolgozás a méréssel (vagy megfigyeléssel, szimulációval) kapott nyers számeredmények feldolgozását, vagyis a jelekben rejlő szakmai információk kinyerését jelenti. Nyilvánvaló, hogy a mérnöki-, biológiai- és orvostudományok területén a jelfeldolgozáshoz kevesebb villamosmérnöki, de több szakspecifikus ismeretanyag szükséges. E jegyzet jegyzetnek készült: részletes magyarázatokkal igyekszik az élő előadás stílusát követni. Nem minden állítást követ szigorú bizonyítás vagy irodalmi hivatkozás, de természetesen a bemutatott módszerek és eredmények megtalálhatók a jegyzet végén idézett munkákban.

Hivatkozás: https://mersz.hu/halasz-jelfeldolgozas

BibTeXEndNoteMendeleyZotero
KEDVENCEIMHEZ ADÁS

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
MAPPÁBA RENDEZÉS

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
KIVONATSZERKESZTÉS

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
FOLYAMATOS GÖRGETÉS

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave