Vörös József

Termelés- és szolgáltatásmenedzsment

Átdolgozott kiadás


4.1. táblázat. Néhány üzletág kapacitását kifejező mutató
üzletágak
kapacitásmérő mutatószámok
input mutatók
output mutatók
kiskereskedelem
üzlet területe
pénztárak száma
napi eladott mennyiség
vendéglátás
ágyak száma
asztalok száma
vendégek száma
kiszolgált ételek száma
farm
föld területe
megtermelt gabona
légi közlekedés
székkilométer
utasok száma
kohó
kemence mérete
megtermelhető acél
autógyár
gépórák száma
gépkocsik száma
kórház
ágyak száma
kezelhető betegek száma

Termelés- és szolgáltatásmenedzsment

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2018

ISBN: 978 963 454 216 2

A termelési stratégia és az ellátási lánc napi működésének optimalizálása alapvetően befolyásolja a vállalat nyereségességét. Mindkettő olyan feladatot jelent, mely a régióban a legtöbb helyen gyerekcipőben jár. A könyv abban segíti a mai termelésirányításért felelős generációt, hogy versenyelőnnyel járó tudást szerezzen.

Dr. Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója

Egy termelő vagy szolgáltató rendszer sikeres működéséhez nélkülözhetetlen a termékelőállítás és szolgáltatásnyújtás rendszerének ismerete. Olyan magyar nyelvű szakkönyv, amely átfogóan, a terület ismeretéhez nélkülözhetetlen kvantitatív alapokkal is tárgyalná a témakört, ez idáig nem állt az olvasók rendelkezésére. Vörös József könyve most e hiányt pótolja.

Dr. Koltai Tamás egyetemi tanár, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Menedzsment és Vállalatgazdaságtan Tanszék

Jelen kiadás a 2010-ben megjelent mű átdolgozása.

Hivatkozás: https://mersz.hu/voros-termeles-es-szolgaltatasmenedzsment//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave