A turisztikai niche termékek
Tartalomjegyzék
- A turisztikai niche termékek
- Impresszum
- A turisztikai réstermékek
- Kézműves programok 2.0: kulturális hagyományok és kreatív tevékenységek együttélése a turizmusban
- Az ipari örökség hasznosításának lehetőségei a városi és kulturális turizmusban
- A közlekedés mint turisztikai vonzerő – különleges közlekedési megoldások, fejlődési irányok a turizmus szolgálatában
- Határ a csillagos ég: az űrutazás szerepe a turizmusban
- A digitális nomádok mint alternatív turisztikai szegmens
- Üzlet és szórakozás: a bleisure turizmus jelentősége a hivatás- és szabadidős turizmus megújításában
- Látni, amíg lehet… – A last chance turizmus megjelenése és jellemzői
- A „lassú mozgalom” főbb irányvonalai – Turizmus, étkezés és városirányítás
- Avatar a kifutón, avagy a divatturizmus és -ipar jelene és jövője
Kiadó: Akadémiai Kiadó
Online megjelenés éve: 2023
ISBN: 978 963 454 914 7
Sorozat: Turizmus és mobilitás
ISSN: 2732-1495
Az elmúlt évtizedekben az egyre nagyobb versenyben való helytálláshoz megkerülhetetlenné váltak a niche turisztikai termékek, amelyek kisebb és speciálisabb piacon érvényesülnek, valamint egyénre szabottabbak és rugalmasabbak, mégis hatást gyakorolnak más turisztikai termékekre. Ezek a réstermékek olyan turistákat vonzanak, akik rendkívül motiváltak és hajlandóak többet költeni a desztinációban. A turisztikai szolgáltatók a niche turizmust a versenystratégia elemeként, a diverzifikáció és szegmentáció eszközeként, valamint a marketing kifinomult megközelítéseként használják. A hiánypótló kötetben kilenc turisztikai réstermék a meghatározó trendekkel együtt számos hazai és nemzetközi példán keresztül kerül bemutatásra. A tanulmányok egyrészt a turizmus iránt érdeklődő és abban dolgozó szakemberek számára hasznosak, akik szeretnék megismerni a turisztikai réstermékekben rejlő lehetőségeket, azok fejlesztési lehetőségeit, másrészt egyetemi jegyzetként is szolgálnak.
Tanulmányok
A turisztikai réstermékek
Keller Krisztina
Egyetemi docens, Budapesti Corvinus Egyetem, Fenntartható Fejlődés Intézet, Turizmus Tanszék
DOI: 10.1556/9789634549147.1
Kézműves programok 2.0: kulturális hagyományok és kreatív tevékenységek együttélése a turizmusban
Lőrincz Katalin, Csapó János
Egyetemi docens, Pannon Egyetem, Gazdaságtudományi Kar, Turizmus Intézeti Tanszék; Egyetemi tanár, Pécsi Tudományegyetem, Közgazdaságtudományi Kar, Marketing és Turizmus Intézet
DOI: 10.1556/9789634549147.2
Az ipari örökség hasznosításának lehetőségei a városi és kulturális turizmusban
Zsigmond Gábor
Főigazgató-helyettes, Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum; Egyetemi óraadó, Budapesti Corvinus Egyetem
DOI: 10.1556/9789634549147.3
A közlekedés mint turisztikai vonzerő – különleges közlekedési megoldások, fejlődési irányok a turizmus szolgálatában
Miskolczi Márk, Jászberényi Melinda
Egyetemi adjunktus, Budapesti Corvinus Egyetem Fenntartható Fejlődés Intézet, Turizmus Tanszék; Habilitált egyetemi docens, tanszékvezető, Budapesti Corvinus Egyetem Fenntartható Fejlődés Intézet, Turizmus Tanszék
DOI: 10.1556/9789634549147.4
Határ a csillagos ég: az űrutazás szerepe a turizmusban
Miskolczi Márk
Egyetemi adjunktus, Budapesti Corvinus Egyetem Fenntartható Fejlődés Intézet, Turizmus Tanszék
DOI: 10.1556/9789634549147.5
A digitális nomádok mint alternatív turisztikai szegmens
Pfening Ágota, Jászberényi Melinda
PhD-hallgató, Budapesti Corvinus Egyetem, Fenntartható Fejlődés Intézet, Turizmus Tanszék; Habilitált egyetemi docens, tanszékvezető, Budapesti Corvinus Egyetem Fenntartható Fejlődés Intézet, Turizmus Tanszék
DOI: 10.1556/9789634549147.6
Üzlet és szórakozás: a bleisure turizmus jelentősége a hivatás- és szabadidős turizmus megújításában
Boros Kitti
PhD-jelölt, egyetemi tanársegéd, Budapesti Corvinus Egyetem, Fenntartható Fejlődés Intézet, Turizmus Tanszék
DOI: 10.1556/9789634549147.7
Látni, amíg lehet… – A last chance turizmus megjelenése és jellemzői
Kaszás Nikoletta, Keller Krisztina
Egyetemi docens, Pannon Egyetem, Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ; Egyetemi docens, Budapesti Corvinus Egyetem, Fenntartható Fejlődés Intézet, Turizmus Tanszék
DOI: 10.1556/9789634549147.8
A „lassú mozgalom” főbb irányvonalai – Turizmus, étkezés és városirányítás
Balaban Eylül, Csapody Bence
PhD-hallgató, Budapesti Corvinus Egyetem; PhD-hallgató, Budapesti Corvinus Egyetem
DOI: 10.1556/9789634549147.9
Avatar a kifutón, avagy a divatturizmus és -ipar jelene és jövője
Vilmos Ágnes, Keller Krisztina
Turisztikai fejlesztési menedzser; ügyvezető tulajdonos, Proper Hospitality Kft.; Egyetemi docens, Budapesti Corvinus Egyetem, Fenntartható Fejlődés Intézet, Turizmus Tanszék
DOI: 10.1556/9789634549147.10
Hivatkozás: https://mersz.hu/keller-a-turisztikai-niche-termekek//
BibTeXEndNoteMendeleyZotero