Kelló Éva (szerk.)

Coaching irányzatok a gyakorlatban


Coaching irányzatok a gyakorlatban

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2024

ISBN: 978 963 454 935 2

DOI: 10.1556/9789634549352

„Nekünk, HR-szakmabelieknek a napi munkánk egyre inkább fontossá váló része a coaching, amely a technológiai környezetünk folyamatos, intenzív fejlődésével még inkább felértékelődik. Keresi a helyét a napi kihívásokat jelentő helyzetekben a pályakezdő, a tehetség, a tapasztalt vezető egyaránt, ehhez pedig jó helyről, jó forrásból elsajátított szakmai tudásra van szükségünk. A korábbi kiadvány a coaching elméleti alapokat fektette le magas minőségben, a mostani kiadvány pedig a gyakorlatot hozza közelebb az olvasóhoz, ugyanazon a magas szakmai színvonalon. Nekünk, gyakorló HR-eseknek pedig óriási szükségünk van a gyakorlatba fordítható coaching tudásra, ezért ismét hálásak lehetünk az alkotóknak. Köszönjük!”

Medvey Leila, HR Vezető, K&H Bank Zrt.

„Kelló Éva ötletgazdaként és szerkesztőként jegyzett új könyve a hazánkban is következő érettségi szakaszába érkezett coaching irányzatok széleskörű és életszerűen gyakorlatias bemutatása. Finom harmóniában olvad össze a szakmai alázat, a beavató olvasmányosság és a tudományos hitelesség igénye. Vitathatatlan érdekessége, hogy az olvasó folyamatosan látja a színpadot, de belát a színfalak mögé is. Izgalmas szellemi utazás szakembereknek és pusztán érdeklődőknek is.”

Prof. Dr. Heidrich Balázs, rektor, BGE

„A könyv fejezeteinek kiváló szerzői garanciát jelentenek arra, hogy valóban pontos képet kapunk a bemutatott irányzatokról. A folyamatok ismertetése során szinte élő bepillantást nyerhetünk az egyes irányzatok működésének mélyére, és a gyakorlatban figyelhetjük meg az eszköztárat és annak eredményességét. Az interpretáló elemzések mentén pedig egyértelműen láthatóvá válik, hogy a coaching közel sem egy baráti beszélgetés, hanem magas szintű szakértői tudatossággal vezetett célirányos folyamat, amely a partneri együttműködés keretrendszerében szolgálja az ügyfél valós előrehaladását.

Meggyőződésem, hogy mind kezdő, mind gyakorló coachok számára értékes tudást kínál a kötet.”

Dobos Elvira Elnök, Magyarországi Coach-szervezetek Szövetsége

Tanulmányokchevron_right

Hivatkozás: https://mersz.hu/kello-coaching-iranyzatok-a-gyakorlatban//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero
Kivonat
fullscreenclose
printsave