Kriska György, Lőw Péter

Biológia érettségire felkészítő - Állati szervezetek


Biológia érettségire felkészítő - Állati szervezetek

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2021

ISBN: 978 963 454 643 6

DOI: 10.1556/9789634546436

Az „Érettségire felkészítő” című könyvsorozat kiadását elsősorban a közoktatást szabályzó dokumentumok megjelenése tette szükségessé, amelyek nagy hangsúlyt fektetnek a tanulók gyakorlati ismeretszerzésére és a korszerű ismeretek átadására. Az önálló kísérletezést, kísérletelemzést elváró biológia érettségi feladatok általánossá válását nem előzte meg, és nem is követte olyan gyakorlatorientált segédanyagok megjelenése, amelyek a korábban megjelent praktikumok keretein túllépve segítették volna a középiskolás diákok felkészülését. Innen-onnan átvett kísérleteket és gyakorlati feladatokat persze ma már szinte valamennyi biológia-tankönyv tartalmaz, amelyek azon túl, hogy nagyon hangzatosak, a leírás pontatlansága vagy az elmaradt kipróbálás miatt sokszor kivitelezhetetlenek. A kevés hiteles és szakmailag korrekt gyakorlati segédanyag pedig, szegényes képi szemléltetése miatt, nem lehet hatékony eszköze a korszerű biológiaoktatásnak. Kiadványunk a modern kori elvárásainak megfelelve ad elsősorban a középiskolások számára olyan gyakorlati biológiaismereteket, amelyek a korszerű elméleti részekkel együtt hatékonyan segítik a diákok felkészülését az érettségire. A könyvben szereplő látványos és tanulságos kísérletek elvégzéséhez csak olyan eszközökre van szükség, amelyek megtalálhatók egy áltagosan felszerelt biológia szaktanteremben is.

Hivatkozás: https://mersz.hu/kriska-low-biologia-allati-szervezetek//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero
Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave