Marjainé Szerényi Zsuzsanna, Bisztriczky József, Csutora Mária, Kocsis Tamás

Környezetgazdaságtan példatárKiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2018

ISBN: 978 963 454 177 6

DOI: 10.1556/9789634541776

A példatár a környezetgazdaságtan két fő ágának, a természeti erőforrások gazdaságtanának és a környezetszennyezés gazdaságtanának elmélyítését szolgálja elméleti és gyakorlati jellegű kérdésekkel. A gyűjtemény jól használható a közgazdaságtudományi és az üzleti alapképzésben, egyes részei pedig emelt szinten, így például a mesterképzésben is kamatoztathatók. A tanulást nagymértékben elősegíti, hogy a számítást igénylő példák mindegyikéhez a megoldást, sőt, esetenként a megoldás menetét is közli. A kötet a Budapesti Corvinus Egyetem Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszékén közel másfél évtizede oktatott környezetgazdasági tárgyak kapcsán felhalmozódó tudás és tapasztalat gyűjteménye. Ilyen példatár jellegű összegzésről a nemzetközi szakirodalomból sincs tudomásunk. A kiadvány szerkezete Kerekes Sándor A környezetgazdaságtan alapjai című tankönyvéhez igazodik, a két kötet együtt, mintegy egymást kiegészítve segíti elő a témakör sokoldalú elsajátítását.

Hivatkozás: https://mersz.hu/marjaine-bisztriczky-csutora-kocsis-kornyezetgazdasagtan-peldatar

BibTeXEndNoteMendeleyZotero
KEDVENCEIMHEZ ADÁS

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
MAPPÁBA RENDEZÉS

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
KIVONATSZERKESZTÉS

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
FOLYAMATOS GÖRGETÉS

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave