Misz József, Tőkés László

Makroökonómia

Feladatgyűjtemény


Makroökonómia

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2021

ISBN: 978 963 454 747 1

DOI: 10.1556/9789634547471

A 2020-as évben jelent meg az Alinea Kiadó gondozásában a Makroökonómia: Gazdaságpolitika és gyakorlat című tankönyv, amely Frederic S. Mishkin könyvének magyar nyelvű fordítása. A tankönyvhöz a Budapesti Corvinus Egyetem oktatói készítették ezt a feladatgyűjteményt, amely különböző feladattípusokkal segíti a tananyag elsajátítását. A feladatgyűjtemény kiegészítendő szöveges feladatai és tesztkérdései megoldása révén lehetőség nyílik arra, hogy az olvasó ellenőrizze a tankönyvi ismeretanyag elsajátításának sikerességét, a számolós és grafikus példák pedig teret adnak az elméletek alkalmazásának és kvantitatív használatának gyakorlására. A feladatgyűjteményben találhatóak továbbá empirikus elemzési feladatok is, amelyek a tankönyvben bemutatott eszközök valós problémákra történő alkalmazását szemléltetik. A feladatgyűjtemény végén a feladatok rövid megloldása is megtalálható, így lehetőség nyílik a válaszok ellenőrzésére.

Hivatkozás: https://mersz.hu/misz-tokes-makrookonomia-feladatgyujtemeny//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero
Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave