Pikó Bettina, Keresztes Noémi

Sport, lélek, egészségKiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2019

ISBN: 978 963 454 463 0

DOI: 10.1556/9789634544630

„Mens sana in corpore sano” – ép testben ép lélek, ahogy a régi latin mondás tartja, az eredete azonban az ókori görögökhöz nyúlik vissza, akik valóban jó példát mutattak a sport egészségvédő hatásaira. S bár a későbbi korok már nem voltak ilyen pozitív véleménnyel a testedzésről, napjainkban tudományosan is beigazolódott a sport betegségmegelőzésben játszott szerepe. Ugyanakkor a nyugati típusú, fogyasztói társadalomban egyszerre van jelen a testedzés igénye, amikor a testre való odafigyelés az önmegvalósítás eszközévé vált, és az inaktív életmód, amikor viszont a felgyorsult életritmusba sokak számára nem fér bele a fizikai aktivitás szépsége. Ahhoz, hogy a sport valóban hatékony egészségvédő eszközzé váljon minél többek számára, ismernünk kell a fizikai aktivitást meghatározó tényezőket, motivációkat, attitűdöket, a sport illeszkedését az életmód keretei közé.

Hivatkozás: https://mersz.hu/piko-keresztes-sport-lelek-egeszseg

BibTeXEndNoteMendeleyZotero
KEDVENCEIMHEZ ADÁS

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
MAPPÁBA RENDEZÉS

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
KIVONATSZERKESZTÉS

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
FOLYAMATOS GÖRGETÉS

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave