Számvitel A-tól Z-ig
Szakács Imre
Számvitel A-tól Z-ig
Tizenegyedik, átdolgozott kiadás
Wolters Kluwer Hungary Kft.
ISBN: 978 963 295 862 0
Online megjelenés éve: 2019
Nyomtatott kiadás: 2015

A gyökeresen átdolgozott, bővített, immár tizenegyedszer megjelenő mű célja az, hogy az érdeklődőknek a 2015-ben hatályos számviteli törvény és a hozzá kapcsolódó jogszabályok alapján bemutassa a számvitel lényegét, értelmét, összefüggéseit, alapvető tudnivalóit. Segítségével Ön önállóan képes lesz az éves beszámoló elkészítésére, megtanul könyvelni, leltározni, mérleget, eredménykimutatást, szöveges értékeléseket, elemzéseket, számlarendet és számviteli politikát készíteni.

A főkönyvi könyvelés bemutatása a cégalapítástól a folyamatos működésen keresztül az átalakulásig, illetve a megszűnésig tart.

A tizenegyedik kiadás még több és részletesebb magyarázatot és példáttartalmaz, mint a korábbi kiadások. Ezen kívül megtalálhatók benne a jogszabályi hivatkozások, amelyek a könnyebb visszakereshetőséget teszik lehetővé a joganyagban.

A tárgymutató segítségével pedig – többek között – a gazdasági események vagy azok részeseményei egyenként is megtalálhatók.

A korábbi öt fő témakör két új témakörrel bővült: a számviteli alapismeretek, a főkönyvi könyvelés, az egyeztetések, az éves beszámoló, a számviteli szolgáltatások, a bizalmi vagyonkezelés, mikrogazdálkodói számvitel.