Tóth Tamás

Vállalati pénzügyi elemzésekKiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2021

ISBN: 978 963 454 617 7

DOI: 10.1556/9789634546177

Ez a könyv a tudomány mai állása szerinti legkorszerűbb üzleti modellezési keretrendszert mutatja be, és egyúttal egy bevezető és egy összetett üzleti projekt pénzügyi elemzésén keresztül segítséget nyújt annak gyakorlati alkalmazásához is. A kötet kifejezetten azoknak szól, akik már ismerik és magabiztosan használják az üzleti gazdaságtan, számvitel, vállalati pénzügyek és adózás tudományterületek fogalmait, és nem riadnak vissza a matematikai összefüggések értelmezésétől sem. Mivel a könyvben az üzleti elemzői szakma felsőfokú ismereteinek célratörő összegzéséről van szó, érdemes időt szánni az értő olvasásra és a két feladat önálló elvégzésére. Az első, alapozó feladat megoldásához rendelkezésre áll az összes szükséges adat és képlet, sőt a végeredmények is. Ennek ellenére – a korábban szerzett gyakorlati tapasztalatok szintjétől függően – már itt megmutatkozhatnak a modellezési lépések ebben a szakmában megszokott értelmezési nehézségei. A második, komplex feladatban már számos mozzanat részletei nyitva maradtak, azaz a törvények, szabályok, illetve az projekt iparágában szokásos szerződések vonatkozó bekezdéseit önállóan kell képletekké alakítani. Bár a modellépítés ezen szakasza garantáltan okoz majd némi szellemi kihívást minden kedves Olvasó számára, a küzdelmek végül beérnek, és a saját üzleti projektek értékeléséhez kész üzleti elemzői eszköztár áll majd rendelkezésre.

Hivatkozás: https://mersz.hu/toth-vallalati-penzugyi-elemzesek//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero
Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave