Borgulya Istvánné Vető Ágnes Ágota, Somogyvári Márta

Kommunikáció az üzleti világban


Az eredményes, a sikeres és a hatékony kommunikáció

Ha az üzenet eljut a címzetthez, az értelmezi az üzenetet és jelentést tulajdonít neki, a kommunikáció megvalósul. Bár elméletileg egyszerűnek látszik ez az elvárás, a gyakorlatban számos körülmény megakadályozhatja a kommunikáció megvalósulását. Ha az élelmiszerüzletben kérünk egy kiló grízt, de az elárusító nem ismeri a gríz szót, ha az sms-t rossz telefonszámra küldjük, ha a kiragasztott plakátot leszaggatja a szél, ha segélykiáltásunkat senki nem hallja meg, e-mailünket pedig nem engedi át a tűzfal, kommunikációs szándékunk nem valósul meg. Az eredménytelenségnek más és más okai vannak.

Kommunikáció az üzleti világban

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2016

ISBN: 978 963 059 857 6

„Kommunikáció?! Na, köszönöm. Divattéma. Blöff. Ki ne tudna kommunikálni? Már a kisgyerek megtanul beszélni, kifejezi érzéseit, keresztülviszi akaratát. Minek ezzel felnőttként foglalkozni?”

„Felkészült szakember vagyok. Tudom, mit akarok. Tudom, hogy jó az elképzelésem, nyerő az ötletem. Miért maradtam ma megint alul a vitában? Miért nem az én javaslatomat fogadták el a munkatársaim? Ezerszer jobb az én megoldásom, mint az, amely végül befutó lett. Miért nem látták ezt át? Mit csinálok rosszul?”

Ugye ismerősek ezek a gondolatok?

A vállalatok, az üzlet világában nem könnyű eredményesen, sikeresen és különösen nem hatékonyan és etikusan kommunikálni. A nehézségek okainak megértésében, a zavarok kiküszöbölésében ad segítséget ez a könyv mindazoknak, akik gazdasági pályára készülnek vagy már vállalatnál dolgoznak és fejleszteni kívánják vezetői és kommunikációs képességüket.

Hivatkozás: https://mersz.hu/borgulya-somogyvari-kommunikacio-az-uzleti-vilagban//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave