Borgulya Istvánné Vető Ágnes Ágota, Somogyvári Márta

Kommunikáció az üzleti világban


6.6. A fejezet témájához kapcsolódó feladatok

  1. Írjon le saját élményei alapján egy olyan esetet, amely során külföldiekkel találkozva meglepődött, zavarba jött, vagy félreértés keletkezett. Elemezze a megismert tényezők segítségével, mi okozta a kulturális „ütközést”!
  2. Gyűjtsön ismert sztereotípiákat különböző nemzetekről! Milyennek tartja közhiedelem a németeket, a franciákat, a spanyolokat, stb?
  3. Milyen alapviszonyulást fedez fel a magyaroknak a teljesítményt nagyra értékelő és az indiaiaknak a meditáló, befelé forduló magatartása mögött?
  4. Milyen nem verbális kommunikációs ismérveket tart jellemzőnek a magyarokra?

Kommunikáció az üzleti világban

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2016

ISBN: 978 963 059 857 6

„Kommunikáció?! Na, köszönöm. Divattéma. Blöff. Ki ne tudna kommunikálni? Már a kisgyerek megtanul beszélni, kifejezi érzéseit, keresztülviszi akaratát. Minek ezzel felnőttként foglalkozni?”

„Felkészült szakember vagyok. Tudom, mit akarok. Tudom, hogy jó az elképzelésem, nyerő az ötletem. Miért maradtam ma megint alul a vitában? Miért nem az én javaslatomat fogadták el a munkatársaim? Ezerszer jobb az én megoldásom, mint az, amely végül befutó lett. Miért nem látták ezt át? Mit csinálok rosszul?”

Ugye ismerősek ezek a gondolatok?

A vállalatok, az üzlet világában nem könnyű eredményesen, sikeresen és különösen nem hatékonyan és etikusan kommunikálni. A nehézségek okainak megértésében, a zavarok kiküszöbölésében ad segítséget ez a könyv mindazoknak, akik gazdasági pályára készülnek vagy már vállalatnál dolgoznak és fejleszteni kívánják vezetői és kommunikációs képességüket.

Hivatkozás: https://mersz.hu/borgulya-somogyvari-kommunikacio-az-uzleti-vilagban//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave