MeRSZ online
okoskönyvtár

Több száz tankönyv egy helyen.
Online. Bárhol. Bármikor.

Válts MeRSZ+ -ra!

Gelei Andrea, Mandják Tibor (szerk.)

Dzsungel vagy esőerdő?

Az üzleti kapcsolatok hálózata


A vállalat orientációjában történő változás

A termékorientációtól a megoldásorientáció felé történő elmozdulás – hívhatjuk ezt ügyfélközpontú integrált megoldásoknak (Davies és szerzőtársai, 2001) vagy ügyfélcentrikus vállalatnak (Galbraith, 2005) – az ügyfél körüli valódi újraszervezést kíván. Ez az újraszervezés öt koherens és kölcsönös függésben lévő dimenziót érint: a stratégiát, a struktúrát, a személyzetet, a motivációt, a folyamatokat. Az orientáció ilyenfajta megváltozása nem olyan nyilvánvaló: „ha csak jobban látható helyre helyezzük az ügyfeleket a vállalat radarjának kijelzőjén, még nem leszünk ügyfélcentrikus vállalat” (Galbraith, 2005: 14). A valódi megoldási javaslat megköveteli „a közfelfogás, a fogalmi megközelítés, a képességek és a szervezet megváltoztatását annak érdekében, hogy az ügyfél számára valódi értéket hozzunk létre” (Sharma és Molloy, 1999: 1). Ebben az orientációs változásban felfedezhetjük azt, amit Grönroos (2000) az alapvetőtermék-perspektíváról a szolgáltatásperspektívára való átállásként fogalmazott meg. Az első megközelítésben „az alapvető termék az egyedüli vagy a legfőbb értékhordozó kell, hogy legyen az ügyfél számára. Ilyen esetekben a szolgáltatások az ügyfélkapcsolat szükséges, de nem stratégiai fontosságú elemei.” (Grönroos, 2000: 5). A második esetben „az ügyfelek nem önmagukban álló terméket vagy szolgáltatást keresnek, hanem olyan megoldásokat várnak, amelyek kiszolgálják saját értékteremtő folyamataikat” (Grönroos, 2000: 4).

Dzsungel vagy esőerdő?

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2017

ISBN: 978 963 059 868 2

Minden gyakorló menedzser, minden az üzleti tudományokat különböző szinten tanuló hallgató részére életbevágóan fontos azoknak a komplex üzleti hálózatoknak a megértése, amelyekben a vállalatoknak tevékenykednie kell. Ez a könyv az üzleti hálózatokra vonatkozó legfontosabb cikkek gyűjteménye, egyben avatott vezetőként segíti az olvasót az üzleti hálózatok megértésében és az azokban való eredményes cselekvésben. Meggyőződésem, hogy értékes olvasmány mindazok számára, akik érdeklődnek a modern üzleti élet valósága iránt.

David Ford

a „Business Marketing" könyv szerkesztője és társszerzője

a business marketing professzora

az IMP Group egyik alapítója

Az IMP kutatócsoport képviselői nem a vállalatot, hanem az üzleti kapcsolatot tekintik a gazdaság alapegységének. Vallják, hogy egy vállalat egyedül üzleti kapcsolatai révén nyerheti el értelmét. E kapcsolatok szövete maga az üzleti hálózat, mely globalizálódó világunkban mindinkább a versenyképesség, az innováció forrásává válik. Ajánlom e könyvet mindazoknak, akik szívesen bővítik ismereteiket e megközelítéssel, illetve azon fogalmakkal, melyek révén a hálózati gazdaság belső törvényszerűségei még inkább megragadhatóvá, elemezhetővé válnak.

Hernádi Zsolt

a MOL-csoport elnök-vezérigazgatója

Hivatkozás: https://mersz.hu/gelei-mandjak-dzsungel-vagy-esoerdo//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave