Veres Zoltán, Hoffmann Márta, Kozák Ákos (szerk.)

Bevezetés a piackutatásba


Kormányzati, költségvetési szervek, állami intézmények adatszolgáltatásai

Kormányzati és költségvetési szervek, állami intézmények folyamatosan gyűjtenek és publikálnak adatokat a törvényileg meghatározott kötelezettségeik alapján. Rengeteg információ érhető el akár ingyenesen is a szervezeteken keresztül. Részletes képet kaphatunk a magyar gazdaság teljesítményéről, állapotáról, az egyes ágazatok helyzetéről, valamint a gazdaság szereplőit befolyásoló gazdasági folyamatokról. Ugyanúgy elérhetőek a magyar társadalom összetételét, változását leíró adatok, ahogyan a háztartások gazdasági erejét, elkölthető jövedelmét, fogyasztásszerkezetét bemutató adatsorok is. Ezek az információk általában nélkülözhetetlenek a vállalatok stratégiájának kialakításához és a hosszú távú tervezésekhez. A fenti információk többnyire hozzáférhetőek az adott intézetek honlapjain keresztül, de még manapság is sok jelentés, évkönyv érhető el hagyományos nyomtatott formában. Az alábbiakban felsorolunk néhány intézményt, szervezetet melyek adatai (részben ingyenesen, részben fizetős szolgáltatásként) elérhetőek a piac szereplői számára:

Bevezetés a piackutatásba

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2017

ISBN: 978 963 454 003 8

Vannak azok a szakkönyvek, amiket álmatlan éjszakákon veszünk elő altató helyett. Na, ez a könyv garantáltan nem az. Jó érzés töltött el, amikor először végiglapoztam. Lám csak, lehet egy magyar nyelvű piackutatási szakkönyv is érdekes, olvasmányos, egyben professzionális. És gyakorlatias, a legfejlettebb módszertanok csínja-bínja benne van világos példákkal alátámasztva. Sokkal tovább megy az alapoknál, A tapasztalt marketingesnek is rengeteg jó tippet, javaslatot tartogat. A jobb cégek a kutatásra ma már nem költségként, hanem beruházásként tekintenek. Ennek a beruházásnak akkor a legjobb a megtérülése, ha minden résztvevő - a piackutató, a marketinges, de még a pénzügyi vagy a csúcsvezetők is - egy nyelvet beszélnek. Ezt a könyvet mindenkinek ajánlom szíves fogyasztásra.

Müller Kornél,

Senior CMi Director, Unilever Europe, Rotterdam

Ajánlom ezt a könyvet mindazoknak, akiknek kutatási kérdéseik vannak, akik látni szeretnék a kérdésekre kapható válaszok optimális módszereit. Ajánlom azoknak, akik időről időre frissítik tudásukat, hiszen ez a kötet a marketing szakmai könyvtár elengedhetetlen darabja. Ajánlom az új kollégáknak, akik most ismerkednek a szakma ezen területével, és stabil tudásbázisra vágynak. Az elméletben felkészült, gyakorlatban tapasztalt szerzők a piackutatás klasszikus, a szakmai intelligencia körébe tartozó módszerek, valamint a mai kor legújabb kutatási lehetőségeinek sokszínű világába vezetik be az érdeklődő olvasót.

Dr. Törőcsik Mária

egyetemi tanár, Pécsi Tudományegyetem

Hivatkozás: https://mersz.hu/veres-hoffmann-kozak-bevezetes-a-piackutatasba//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave