Mészáros Rezső (szerk.)

A globális gazdaság földrajzi dimenziói


A kohászat térbeli átrendeződése

A kohászat kulcsszerepet játszott az iparosodásban, és hosszú ideig meghatározta az egyes térségek fejlődését. Az első iparvidékek egyik meghatározó ágazata volt, amely kulcsfontosságú volt az egyes térségek fejlődésében, modernizációjában. Mára azonban mind a relatív fontossága, mind a területi szerkezete gyökeresen megváltozott. Annak ellenére így van ez, hogy továbbra is fontos alapanyag-ellátó iparágról van szó, amely az autógyártástól a csővezetékek gyártásáig számtalan ágazattal kapcsolatban áll.

A globális gazdaság földrajzi dimenziói

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2017

ISBN: 978 963 059 877 4

A mű a globális gazdaságot a társadalomföldrajz eszköztárával mutatja be - naprakész adatokkal, széleskörű szakirodalmi háttérrel, kiválóan illusztrált elemzésekkel, valamint az információs és kommunikációs technológiák révén gyökeresen átalakult globális gazdaság térszerkezetének bemutatásával. A lebilincselően olvasmányos mű a földrajzi és közgazdasági képzések számára éppúgy meggyőződéssel ajánlható, mint a téma iránt érdeklődő szakembereknek.

Kocsis Károly akadémikus

A globális gazdaság földrajzi dimenziói tovább erősíti azt a tendenciát, hogy a társadalomföldrajz a geográfián kívül is képes tartós tekintélyt szerezni. A szerzők színvonalas és információgazdag feldolgozást készítettek, amelybe beépítették más tudományterületek eredményeit is.

Hivatkozás: https://mersz.hu/meszaros-a-globalis-gazdasag-foldrajzi-dimenzioi//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave