Hofmeister-Tóth Ágnes

A fogyasztói magatartás alapjai


Feladatok

  1. Hogyan használhatjuk fel a klasszikus kondicionálást a márkával kapcsolatos döntések során? Keressen konkrét példákat!
     
  2. Végezzen el egy kis mintás fogyasztói megkérdezést, amely azt vizsgálja, hogy a fogyasztók mennyire ismerik azon termékek árát, amelyeket rendszeresen vásárolnak!
     
  3. Keressen olyan hirdetéseket, amelyek a kognitív tanulást, a klasszikus kondicionálást, illetve az operáns kondicionálást mutatják be. Magyarázza el a hirdetéseket!
     
  4. Fejlesszen ki egy rövid kérdőívet annak mérésére, hogy a gyerekek mennyire értik meg a tv-hirdetéseket. Készítsen interjút kb. 10 gyerekkel az 5–7 éves és a 8–10 éves korcsoportban. Elemezze az eredményeket abból a szempontból, hogy mi a különbség a két korcsoport között olyan megközelítésből, hogy hány hirdetésre emlékeznek, milyen specifikus információra emlékeznek, valamint, hogy tudnak-e különbséget tenni hirdetések és programok között.

A fogyasztói magatartás alapjai

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2017

ISBN: 978 963 059 889 7

A sikeres marketingstratégiák kialakításához nélkülözhetetlen a hazai és más kultúrákban élő potenciális vásárlók várható magatartásának alapos ismerete. A fogyasztói magatartás tanulmányozása magában foglalja az olyan megfigyelhető magatartásokat, hogy mit, mennyit vásároltak, kik és hogyan vásárolták, illetve fogyasztották a terméket. Magában foglalja továbbá az egyéni szükségleteket, érzékeléseket, azt, hogy milyen információval rendelkeznek a fogyasztók, hogyan dolgozzák fel az információkat, hogyan értékelik az alternatívákat, illetve hogyan éreznek a termék birtoklásáról.

A könyv megírásával az volt a célom, hogy áttekintést adjak azokról a legfontosabb elméletekről és koncepciókról, amelyek segítik az olvasót a fogyasztói magatartás megértésében. A könyvben az olvasó bepillantást nyerhet a vásárlói döntések bonyolult mechanizmusába, és megismerkedhet a véleményalkotást befolyásoló legfontosabb tényezőkkel, mindazokkal a külső és belső hatásokkal, amelyek fogyasztói döntéseinket meghatározzák. Ha megértjük az egyéni fogyasztó döntéseinek lényegét, akkor hatásosabban és eredményesebben léphetünk ki a piacra, vehetünk részt a piaci versengésben, határozhatjuk meg marketingstratégiánkat. A könyv a felsőoktatásban marketinget tanulóknak és oktatóknak, valamint azoknak a gyakorlati szakembereknek ajánlható, akik szeretnék a fogyasztói magatartást mélyebben megérteni.

A szerző

Hivatkozás: https://mersz.hu/hofmeister-toth-a-fogyasztoi-magatartas-alapjai//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave