MeRSZ online
okoskönyvtár

Több száz tankönyv egy helyen.
Online. Bárhol. Bármikor.

Válts MeRSZ+ -ra!

Zéman Zoltán, Béhm Imre

A pénzügyi menedzsment controll elemzési eszköztára


A rugalmasság

A rugalmasságon általában annak kifejezését értik, hogy valamely tényező (V1) hány százalékkal változik a vele összefüggésben vizsgált másik tényező (V2) egy százalékos változásának hatására [a)]. A képlet számlálójában és nevezőjében szereplő tényezők ugyanakkor fel is cserélhetők. Ekkor a második tényező százalékos változása fejezhető ki az első tényező hatására [b)]. A számítás úgy történik, hogy a két tényező százalékban kifejezett dinamikus viszonyszámainak 100-on felüli értékeit elosztják egymással.

A pénzügyi menedzsment controll elemzési eszköztára

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2017

ISBN: 978 963 454 013 7

A könyv - címének megfelelően - a pénzügyi menedzsmentnek a pénzügyi teljesítmény értékelésére felhasználható eszköztárát mutatja be, annak érdekében, hogy az éves beszámoló elemzéséhez, az üzleti jelentés, a kiegészítő melléklet összeállításához, az üzleti tervek, a hitelkérelmek stb. pénzügyi megalapozásához, a különféle kötelezően előírt vagy saját szándékkal összeállított beszámolók elkészítéséhez segítséget nyújtson.

A vállalkozások egészének megítélésére felhasználható hazai és az újfajta, a külföldi gyakorlatból átvett legfontosabb nemzetközi pénzügyi mutatók széles választékából mindazokat közzéteszi, amelyek a magyar számviteli törvény által kötelezően összeállított beszámolók mérlegéből és eredménykimutatásából számíthatók.

Hivatkozás: https://mersz.hu/zeman-behm-a-penzugyi-menedzsment-controll-elemzesi-eszkoztara//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave