Molnár György

Protokoll az üzleti életben


A beszéd és viselkedés összefüggései

Képzeljük el, hogy látunk egy gyönyörű nőt valahol, aki nem csinál semmit, csak áll és lenyűgöz minket a szépségével, aztán egyszer csak tesz egy mozdulatot, váratlanul meg is szólal és a varázslat véget is ért. Miért nem látjuk többé ideálisnak „szépségünket”? A magyarázat egyszerű. A hölgy nem azt mondta és nem úgy, ahogyan mi vártuk tőle. Ennek oka lehetett, hogy nyelvtani hibát vétett a megszólaláskor. Lehet, hogy nem a számunkra tetsző csoportnyelv vagy nyelvjárás szintjén szólalt meg, lehet, hogy durva és szélsőséges volt a közlendője, lehet, hogy a mi igényeinkkel nem volt összhangban a választott témája, de lehetett az is, hogy az általunk elképzelt szerepével nem volt adekvát a viselkedése. Ezek a hibák minősítik a kommunikátort. Az üzenetet befogadó hallgató, a helyzetnek megfelelően szankcionálja az elkövetett vétségeket (például az adott esetünkben a korábbi jó vélemény megváltoztatásával.)

Protokoll az üzleti életben

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2017

ISBN: 978 963 454 144 8

Hivatkozás: https://mersz.hu/molnar-protokoll-az-uzleti-eletben//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave