MeRSZ online
okoskönyvtár

Több száz tankönyv egy helyen.
Online. Bárhol. Bármikor.

Válts MeRSZ+ -ra!

Papp Ilona (szerk.)

Szolgáltatási menedzsment


A tanácsadás etikai normái

A tanácsadási szolgáltatás azon tevékenységterületek közé tartozik, amelyeknél meghatározó, alapvető faktor a bizalom. Már a lehetséges tanácsadók közötti választásnál jelentős szerepet játszik az, hogy a megrendelő közülük melyik szolgáltatót tartja a megbízhatóbbnak. A tanácsadást igénybe vevő vállalkozások bizalmának elnyerésében a szakmai felkészültség, hozzáértés mellett mind az egyes szolgáltatók, mind pedig az egész tanácsadó szakma erkölcsi, etikai magatartása, normái, gyakorlata komoly súllyal bírnak. Nem véletlen ezért, hogy a fejlett országok különböző tanácsadói szervezetei, egyesületei részletes etikai kódexeket dolgoztak ki, s azok betartása felett önmaguk őrködnek szigorúan. Ez a szakmai erkölcsi, etikai önszabályozás Magyarországon is megfogalmazódott igényként a tanácsadók többségénél. A Minőségügyi Tanácsadók Szövetsége (MTSz) 1994 elején fogadta el az etikai kódexét, amelyet széleskörűen ismertetett is a tényleges és potenciális fogyasztókkal. Szükséges ebből kiemelni, hogy az eredményes, sikeres tanácsadás egyik alapvető feltétele a szolgáltató és a szolgáltatást igénybe vevő közötti megfelelő munkakapcsolat, együttműködés. Annak ellenére, hogy a szövetség tagjai egymással piaci versenyben állnak, kölcsönösen tiszteletben tartják egymást és ügyelnek a szakma tekintélyének megőrzésére. Nem tesznek vagy mondanak olyat, ami a szövetség másik tagjának tekintélyét rontja, illetve szakmai felkészültségét kétségbe vonja. További szempont, hogy a tanácsadó csak olyan feladatra vállalkozik, amelynek szakszerű elvégzéséhez az alapvető felkészültsége megvan, a szükséges eszközökkel és kapacitással rendelkezik.

Szolgáltatási menedzsment

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2017

ISBN: 978 963 454 161 5

Hivatkozás: https://mersz.hu/papp-szolgaltatasi-menedzsment//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave