MeRSZ online
okoskönyvtár

Több száz tankönyv egy helyen.
Online. Bárhol. Bármikor.

Válts MeRSZ+ -ra!

Papp Ilona (szerk.)

Szolgáltatási menedzsment


A szolgáltatások külgazdasági szerepe

A szolgáltatások nemzetközi fejlődésének jellemzésénél végül azok külgazdasági szerepével foglalkozunk, s a szolgáltatások „külkereskedelmének” alakulását foglaljuk össze röviden. A tercier szektor, a szolgáltatások fejlődése természetesen azzal a következménnyel is járt, hogy a külgazdasági kapcsolatokban is nőtt a szolgáltatások jelentősége, szerepe. Ugyanakkor az is természetes, hogy a szolgáltatások sajátosságai, jellemzői következtében a külkereskedelemben messze elmarad részesedésük az egy-egy nemzetgazdaságon belüli súlyuktól. A nemzetközi szolgáltatáskereskedelem növekedése a hetvenes évek első felében még messze elmaradt a termékkereskedelem bővülésétől, a nyolcvanas évek közepétől viszont megfordult a tendencia, a szolgáltatáskereskedelem fejlődésének dinamikája jelentősen meghaladja a termékkereskedelemét. Az utóbbi évtizedben a szolgáltatások részesedését az egyes fejlett országok és Magyarország külgazdasági kapcsolataiban a 2.4. sz. és a 2.5. sz. táblázatok szemléltetik.

Szolgáltatási menedzsment

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2017

ISBN: 978 963 454 161 5

Hivatkozás: https://mersz.hu/papp-szolgaltatasi-menedzsment//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave