MeRSZ online
okoskönyvtár

Több száz tankönyv egy helyen.
Online. Bárhol. Bármikor.

Válts MeRSZ+ -ra!

Papp Ilona (szerk.)

Szolgáltatási menedzsment


A verseny mint viselkedésforma

A klasszikus közgazdaságtan képviselői a versenyt viselkedésformaként definiálták. Szerintük a verseny olyan viselkedéstípus, melynek során az egyén, a piaci szereplő arra törekszik, hogy a piacon a legjobb legyen. A piaci folyamatok az egyének ezen viselkedéséből állnak össze, mert a versengés eredményeként a legjobbnak bizonyulók állandóan nyernek, s ennek eredményeképpen növekednek, mások pedig szükségképpen megbuknak, eltűnnek a piacról. Világosan kell azt is látni, hogy ez a verseny – szemben például a sportversenyekkel – sohasem öncél, hanem a gazdasági tevékenység céltudatos megszervezésének eszköze. A modern gazdaságban a csere a szerződések útján realizálódik. A verseny, a szerződéses szabadság csak akkor bontakoztathatja ki rendező erejét, ha a piaci szereplők viszonylag egyenlő hatalommal vagy azonos hatalomnélküliséggel bírnak. A kielégítő társadalmi fejlődést biztosító „tökéletes verseny” (ami tulajdonképpen egyetlen piacra sem jellemző) feltételei általában a következők:

Szolgáltatási menedzsment

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2017

ISBN: 978 963 454 161 5

Hivatkozás: https://mersz.hu/papp-szolgaltatasi-menedzsment//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave