MeRSZ online
okoskönyvtár

Több száz tankönyv egy helyen.
Online. Bárhol. Bármikor.

Válts MeRSZ+ -ra!

Dudits Dénes, Györgyey János

Zöld GMO-k a laboratóriumban és a szántóföldön


Félresiklott társadalmi párbeszéd

Az egyik alapvető probléma a GMO-kkal kapcsolatos tudatlanság, tájékozatlanság – az egész GMO-ellenes hisztéria erre épült és épül napjainkban is. Ha nem érvényesülne 10–15 éve a tájékozatlanság hatása, nem telepedhetett volna rá egy önfenntartásban érdekelt, géntechnológiát ellenző érdekrendszer. A tudatlanság felszámolása, az ismeretterjesztés viszont már nem szünteti meg a hisztériát. Ezt vagy a köztudatból való kihullás vagy az előnyöket megmutató közvetlen tapasztalat oldaná csak meg. Reménytelen azt várnunk, hogy a GMO-k eltűnnek majd a köztudatból, a géntechnológiával előállított szervezetek (nemcsak a növények, de a többi szervezet is) ugyanis már észrevétlenül az életünk szerves részévé váltak. Ráadásul sok élelmiszer-biztonsági, egészségvédelmi és környezetvédelmi globális kihívás kezelésében a segítségünkre vannak.

Zöld GMO-k a laboratóriumban és a szántóföldön

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2017

ISBN: 978 963 454 131 8

Miként segíti a géntechnológia a növények nemesítését? Hogyan készülnek a génnemesített növények, a zöld GMO-k? Mit mond a tudomány az egyes GM növények egészségügyi és környezeti kockázatairól? Milyen GM növényekre számíthatunk a közeljövőben? Kinek milyen haszna származik a növényi géntechnológiából? Adjunk-e szabad választást a magyar gazdáknak a fajták, technológiák megválasztásában? Kinek az érdeke a „GMO-cirkusz"? Miért jutottunk zsákutcába a társadalmi viták során?

A Pont könyvek sorozat új darabja, a Zöld GMO-k érthető és logikus válaszokkal szolgál, határozott pontokat téve a kérdőjelek helyére.

Hivatkozás: https://mersz.hu/dudits-gyorgyey-zold-gmo-k-a-laboratoriumban-es-a-szantofoldon//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave