MeRSZ online
okoskönyvtár

Több száz tankönyv egy helyen.
Online. Bárhol. Bármikor.

Válts MeRSZ+ -ra!

Molnár József, Nánási József, Szakály Norbert, Tamás Péter, Tóth Bertalan

Programozzunk C# nyelven


XML adatbázisok

Az XML adatbázis egy nagyon hatékony adattárolási módszer. Gyakorlatban a helyigénye megfelel egy szöveges fájl helyigényének, könnyen átlátható. Ugyanakkor nem ajánlott nagyobb rendszereknél alkalmazni, mint főadatbázist. A relációs adatbázisok az adatokat jól alátámasztott módszertan szerint tárolják, redundanciamentesen, biztosítva azok logikai konzisztenciáját. Az XML is lehetővé teszi a fejlesztők számára a közösen használt adatok redundáns tárolásának minimalizálását, ha külső egyedekre való hivatkozással illesztik be azokat. Még ha egy tranzakció adatai XML-ben is kerülnek továbbításra, az alkalmazás szempontjából kritikus adatokat célszerű relációs adatbázisban tárolni, hiszen ez biztosítja a szigorú konzisztenciát az adatok között.

Programozzunk C# nyelven

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2018

ISBN: 978 963 454 114 1

A Programozzunk C# nyelven! című könyv fejezetei a Windows alatti programfejlesztés különböző szintjeit célozzák, a C# nyelv alapelemeitől, a Windows alatti szöveges felületű programok készítésének fogásaitól, az objektumorientált programozás és a grafikus alkalmazáskészítés lehetőségeinek bemutatásáig terjedően. A könyv túllépve a kezdő szinten, haladó szintű programozási technikákkal is foglalkozik.

Hivatkozás: https://mersz.hu/toth-szakaly-nanasi-molnar-tamas-programozzunk-c-nyelven//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave