MeRSZ online
okoskönyvtár

Több száz tankönyv egy helyen.
Online. Bárhol. Bármikor.

Válts MeRSZ+ -ra!

Molnár József, Nánási József, Szakály Norbert, Tamás Péter, Tóth Bertalan

Programozzunk C# nyelven


A C# programok felépítése

Az áttekintő I.1. fejezetben is láthattuk, hogy a C# alkalmazások egy vagy több .cs kiterjesztésű állományból, modulból épülnek fel. Ahhoz, hogy a fordító számára ismertek legyenek a feldolgozandó modulok, projektben fogjuk össze őket. Az egyszerűbb C# modulok a külső hivatkozások elérését segítő using utasításokkal kezdődnek. Ezeket egy névtér (namespace) blokkja követi, melyben (saját) típusdefiníciók (osztály, struktúra, felsorolás stb.) találhatók. Az itt definiált osztályok közül pontosan egynek tartalmaznia kell egy static módosítóval ellátott Main() nevű metódust, amely kijelöli az alkalmazás belépési pontját. A legegyszerűbb konzolalkalmazások esetén jól nyomon követhető ez a felépítés a Program.cs fájlban:

Programozzunk C# nyelven

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2018

ISBN: 978 963 454 114 1

A Programozzunk C# nyelven! című könyv fejezetei a Windows alatti programfejlesztés különböző szintjeit célozzák, a C# nyelv alapelemeitől, a Windows alatti szöveges felületű programok készítésének fogásaitól, az objektumorientált programozás és a grafikus alkalmazáskészítés lehetőségeinek bemutatásáig terjedően. A könyv túllépve a kezdő szinten, haladó szintű programozási technikákkal is foglalkozik.

Hivatkozás: https://mersz.hu/toth-szakaly-nanasi-molnar-tamas-programozzunk-c-nyelven//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave