MeRSZ online
okoskönyvtár

Több száz tankönyv egy helyen.
Online. Bárhol. Bármikor.

Válts MeRSZ+ -ra!

Arisztotelész

Lélekfilozófiai írások


Empedoklész is szól a lélegzésről, de nem beszél sem a céljáról, sem nem mondja meg világosan, hogy vajon az összes állat lélegzik-e vagy sem. Aztán meg amikor az orron keresztül történő lélegzésről szól, azt hiszi, a lélegzés legfőbb módjáról beszél. Létezik ugyanis a légcsövön keresztül történő mellkasi légzés, és létezik az orron keresztül történő. De a légcsőtől függetlenül nem megy végbe az orron keresztüli légzés. Ha az állatokat az orrukon keresztül történő légzéstől megfosztják, nem történik semmi, de ha a légcsövön keresztüli légzéstől fosztják meg őket, elpusztulnak. A természetnek ugyanis az orron keresztül történő légzésre egy mellékes funkció: a szaglás végett van szüksége néhány állat esetében. Ezért van az, hogy szaglása ugyan csaknem minden állatnak van, de nem mindegyikük szaglószerve azonos. Ezekről a kérdésekről másutt pontosabban szólunk.

Lélekfilozófiai írások

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2016

ISBN: 978 963 059 815 6

A Filozófiai írók Tára sorozaton belül induló Arisztotelész-összkiadás első kötete. A könyv két arisztotelészi iratot tartalmaz: A lélek (De anima) című háromkönyves művet és azt az értekezésgyűjteményt, amelyet Parva Naturalia címen tart számon a szakirodalom.

Hivatkozás: https://mersz.hu/arisztotelesz-lelekfilozofiai-irasok//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave