MeRSZ online
okoskönyvtár

Több száz tankönyv egy helyen.
Online. Bárhol. Bármikor.

Válts MeRSZ+ -ra!

Mándoki Péter, Lakatos András

Autóbusz-üzemtan


A karbantartási rendszer felépítése, technológiák, időnormák

A járművek gazdaságos és biztonságos üzemeltetését tervszerű megelőző karbantartással biztosítják. A karbantartási folyamat egy olyan komplex tevékenység, amely sokféle és egymástól eltérő, de rendszerében egymásra épülő munkafázisból tevődik össze.

Autóbusz-üzemtan

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2018

ISBN: 978 963 454 297 1

Hazai tekintetben – a közúti közlekedés kapcsán – talán az autóbusszal végzett személyszállítás bír a legtöbb kihívással, ezért jelen jegyzet elsődlegesen a magyarországi közforgalmú autóbusz-közlekedést mutatja be széles spektrumú vizsgálatok elvégzésével. Egy közlekedésmérnök számára fontos az autóbuszüzemek felépítésének, működésének, hiányosságainak, fejlődési lehetőségeinek ismerete.

Kiemelt szerepet kapnak az előzőkben említettek alapján a hazai autóbuszos kiszolgálást végző közlekedési társaságok, az alkalmazott karbantartási módszerek mind elméleti, mind pedig gyakorlati szempontból. A világ fejlődését tekintve szükséges az alternatív hajtású autóbuszok bemutatása is, hiszen az utóbbi időben egyre nagyobb piacot szereznek a nem, vagy csak részben dízel meghajtású járművek. Fontos továbbá az autóbusz-közlekedés hazai, jogi szabályozásának ismerete is az idevágó törvények főbb paramétereinek bemutatásával.

Megjegyzendő, hogy a jegyzet – a terjedelemre való tekintettel – az autóbuszüzem legfontosabb elemeit mutatja be, további vizsgálatok természetesen lehetségesek.

Hivatkozás: https://mersz.hu/mandoki-lakatos-autobusz-uzemtan//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave