MeRSZ online
okoskönyvtár

Több száz tankönyv egy helyen.
Online. Bárhol. Bármikor.

Válts MeRSZ+ -ra!

Varga Ágnes

Térinformatikai gyakorlatok


Úthálózat digitalizálása

A metódus ugyanaz, mint a településeknél, csak miután a Start Editinggel elindítottuk a szerkesztési módot, a Create Features panelban az uthalozat réteget kell kiválasztani.

Térinformatikai gyakorlatok

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2018

ISBN: 978 963 454 173 8

DOI: 10.1556/9789634541738

A Budapesti Corvinus Egyetem Gazdaságföldrajz, Geoökonómia és Fenntartható Fejlődés Intézete (és jogelődjei közül a Gazdaságföldrajz Tanszék) már 2010 óta meghirdeti különböző jellegű térinformatikai kurzusait. A kurzusok gyakorlati oldalának erősítése és a hallgatók térinformatikai jártasságának megalapozása érdekében 2011-ben az akkori Gazdaságföldrajz Tanszék sikeresen beruházott az ESRI (Environmental Systems Research Institute) cég által forgalmazott ArcGIS for Desktop termékcsaládjából az ArcInfo 10.0-ás szoftverre, amelyen azóta is folyik az oktatás. A kezdeti bevezető választható kurzusok nagy népszerűségre tettek szert a hallgatók körében, és több szakon is felfedezték a térinformatika hasznosságát saját szakterületük esetén, így egyre több képzés operatív tantervébe került be kötelező vagy választható tantárgyként. Jelen jegyzet elsősorban ezen kurzusok hallgatóinak szolgál az órai ismeretek felelevenítéséhez és begyakorlásához segítségül, de hasznos ismereteket nyújt a téma iránt érdeklődő, az ArcMap alapjaival ismerkedő más felhasználók számára is.

Hivatkozás: https://mersz.hu/varga-terinformatikai-gyakorlatok//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave