MeRSZ online
okoskönyvtár

Több száz tankönyv egy helyen.
Online. Bárhol. Bármikor.

Válts MeRSZ+ -ra!

Zöld András, Csoknyai Tamás, Horváth Miklós, Szalay Zsuzsa

Az épületenergetika alapjai


A globális költség összetevői

A globális költség tartalmazza a kezdeti beruházási költségeket, az éves költségeket, illetve esetenként az ártalmatlanítási költséget és makrogazdasági szintű számítás esetén az üvegházhatású gázok kibocsátásának költségét is (4.9. ábra). A kezdeti beruházási költség az anyag- és munkadíj mellett a tervezői díjakat, a közműcsatlakozás díját és egyéb költségeket is magában foglalja. Nem kell viszont a telekköltséget figyelembe venni. Az éves költségek közé tartozik az energiaköltség és az éves működtetési és karbantartási költségek (fenntartási költség), valamint az időszakosan megjelenő csereköltség. A működtetési költségek között figyelembe kell venni az összes, az épület működtetésével összefüggő költséget (pl. biztosítás, közműdíjak stb.). A karbantartási költségek az épület minőségének megőrzése érdekében szükséges intézkedések (takarítás, javítás, fogyóeszközök).

Az épületenergetika alapjai

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2019

ISBN: 978 963 454 341 1

"Az épületenergetika alapjai” c. jegyzet Zöld András korábbi „Épületenergetika” c. jegyzetének és azonos című tankönyvének aktualizált, átdolgozott, gyakorlati példákkal kiegészített és jelentősen bővített változata.

Hivatkozás: https://mersz.hu/zold-csoknyai-horvath-szalay-az-epuletenergetika-alapjai//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave