MeRSZ online
okoskönyvtár

Több száz tankönyv egy helyen.
Online. Bárhol. Bármikor.

Válts MeRSZ+ -ra!

Project Management Institute

Projektmenedzsment útmutató

PMBOK GUIDE


Adatmegjelenítés

Ebben a folyamatban használható adatmegjelenítési technika többek között a projektérintett-bevonási értékelőmátrix. Leírása a 13.2.2.5. fejezetben található. A 13-6. ábrán bemutatott projektérintett-bevonási értékelőmátrix mutatja az egyes projektérintettek aktuális és kívánt bevonási szintje közötti eltérést. Ebben a folyamatban a mátrix mélyebben elemezhető a rendszeres jelentéseken túl a további kommunikációs követelmények azonosítása érdekében, így alkalmazható a bevonási szintek hiányosságainak javításához.

Projektmenedzsment útmutató

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Megjelenés éve: Hatodik kiadás

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 501 9

A PMBOK® Guide

1983-ban a Project Management Institute (PMI®) önkénteseinek egy elkötelezett csoportja azon úttörő célkitűzés érdekében gyűlt össze, hogy meghatározzák a projektmenedzsment tudásbázisát. Ezen erő-feszítés nyomán jött létre a Projektmenedzsment útmutató (PMBOK® Guide), mely a projekt menedzsment világszintű szabványának tekinthető. Az üzleti élet jelentős változásokon ment át az elmúlt évtizedekben, de a projektmenedzsment továbbra is kritikus tényező a sikerek mögött. Értéket teremt, előre mozdítja a stratégiát, és növeli a szervezet versenyelőnyét.

Napjainkban a PMBOK® Guide széles körben elismert kiadvány, amely átfogó szabályrendszert ad a gyakorlathoz. Miért? Mert egyedi módon projektmenedzserek fejlesztették, és projektmenedzsereknek szól. Gyakorló projektmenedzserekből álló, százfős, önkéntes, globális csapat dolgozik a PMBOK® Guide minden kiadásán. A kiadás korai fázisában a tervezet mindenki számára elérhető és véleményezhető. A PMBOK® Guide hatodik kiadásához több mint 8 500 észrevétel érkezett, így valóban a projekt-menedzsment-közösség saját eredményének, és minden gyakorló projektmenedzser számára alapvető eszköznek tekinthető.

A hatodik kiadásról

A PMBOK® Guide hatodik kiadása az első, mely irányelveket fogalmaz meg a projektmenedzsment helyes alkalmazásáról agilis, illetve adaptív környezetekben is. Ezekkel a kiegészítésekkel az egyik legerősebb, legsokoldalúbb tudásforrás a projektmenedzserek számára.

Az útmutató mindegyik tudásterülete négy bevezető résszel indul: ezek a kulcsfontosságú koncepciók; az irányzatok és feltörekvő gyakorlatok; a testreszabási megfontolások, valamint a megfontolások agilis/adaptív környezetek esetén.

A hatodik kiadás nagyobb hangsúlyt fektet a projektmenedzsmenthez kapcsolódó stratégiai és üzleti ismeretekre. Új fejezetet kapott a projektmenedzser szerepe, mely leírja a projektmenedzserek kompetencia-háromszögét (PMI Talent Triangle®) és a releváns készségeket, hogy versenyképesebb legyen a tudásuk technikai, stratégiai és üzletviteli szempontból. A könyv tartalmaz egy függeléket az agilis/adaptív környezetekről is.

Hivatkozás: https://mersz.hu/projektmenedzsment-utmutato-pmbok-guide//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave