Veres Zoltán

A szolgáltatásmarketing alapkönyve

Bővített kiadás


A szolgáltatásgarancia fogalma, ellentmondás a garancia definíciókban

A szolgáltatásgarancia fogalom születését 1988-tól számíthatjuk.1 Hart mérföldkőnek tekinthető cikke a Harvard Business Review-ban jelent meg, és először tett kísérletet a szolgáltatásgarancia-koncepció megfogalmazására. A szolgáltatásgarancia definícióját tekintve azonban nincs egységes értelmezés, a kutatók egy része eljárásnak tekinti, mások ajánlása szerint ígéretről van szó. Az eltérő tartalmú meghatározások nagy zavart eredményeztek a különböző garanciák értelmezésében. Egyesek a feltétel nélküli garanciát mint a garancia igénybevételekor szerepet játszó körülményeket2 értelmezték. Ugyanakkor mások a teljes fogyasztói elégedettséget biztosító vállalati célnak tekintették,3 vagy azt feltételezték, hogy teljes mértékű kompenzálást foglal magában.4 Mindez odavezetett, hogy teljesen eltérően magyarázták a koncepciót, és így megnehezítette az összehasonlítást. Ez a következetlenség azzal oldható fel, hogy a szolgáltatásgaranciát két alkotóelemet tartalmazó – szolgáltatási ígéret és kompenzációs ajánlat – fogalomként fogjuk fel.

A szolgáltatásmarketing alapkönyve

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2021

ISBN: 978 963 454 641 2

Az élesedő versenynek köszönhetően a szolgáltatótevékenység fókuszában az ügyintézés minősége, biztonsága és gyorsasága, a meglévő és a potenciális ügyfélkapcsolatok elmélyítése áll. A szolgáltatásmarketing előtt álló legnagyobb kihívás, hogy képes-e javítani az ügyfelek vásárlásélményét, és hogy hogyan tud alkalmazkodni az új technológiák által átformált játékszabályokhoz. A kihívásokra a válaszok ebben a könyvben keresendők. Veres Zoltán munkáját nemcsak a marketing- és PR-szakemberek forgathatják haszonnal, de kétségkívül minden olyan szolgáltatószektorban tevékenykedő vállalat, intézmény vezetői és munkatársai is, melyeknek eredményességét döntően meghatározza, hogy milyen kép él róluk a fogyasztók fejében.

Domonkos András

a Lombard Lízing Zrt. alapítója

Az elmúlt évektől kezdődően az ipar 4.0, és azon belül is a digitalizáció gyors fejlődése, alapvető változásokat követel meg a vállalatok menedzselésében és marketingjében. Így van ez a szolgáltatások területén is. Éppen ezért örömmel üdvözlöm, hogy Veres Zoltán az új követelményeknek megfelelően bővítette a 2009-ben írt könyvét. Így ez az új kiadás, megőrizve a korábbi művének erényeit, még a legkényesebb igényeknek is megfelel. Biztos vagyok benne, hogy a könyv mind a szakmában dolgozók, mind az oktatók, hallgatók és a kutatók körében továbbra is alapműnek fog számítani.

Rekettye Gábor

az MTA doktora

Professor Emeritus

Pécsi Tudományegyetem

Hivatkozás: https://mersz.hu/a-szolgaltatasmarketing-alapkonyve-bovitett-kiadas//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave