MeRSZ online
okoskönyvtár

Több száz tankönyv egy helyen.
Online. Bárhol. Bármikor.

Válts MeRSZ+ -ra!

Salamon Konrád (szerk.)

Világtörténet


A Tavasz és az Ősz korszak (Kr. e. 722–481)

A Kr. e. 770-től Kr. e. 221-ig tartó időszak a folyamatos háborúskodás korszaka. A hagyományos kínai történetírás két szakaszra osztotta ezt az időszakot: a Tavasz és az Ősz korszakára, valamint a Hadakozó Fejedelemségek korára. A háborúk mellett ez a korszak az átalakulás időszaka is. A hagyományos Csou-kori társadalmi és intézményi rendszer fokozatos bomlását követően számos fejedelemségben új, tehetséges, de nem a régi arisztokratacsaládokból származó uralkodók kerültek trónra. A háborúskodás ellenére a gazdaság és ezzel együtt a népesség jelentősen növekedett. A növekedés mögött az új fém, a vas megjelenése és széles körű elterjedése állhatott. A „barbárok” megjelenésének hatására a kínai uralkodók feladták korábbi elzárkózó politikájukat, és kapcsolatokat építettek ki a szomszédos népekkel. A háborúk pusztítása és az egyes területek másikba olvasztása ellenére ebben a korban alakult ki a később jelentősebb szerepet játszó fejedelemségek államisága.

Világtörténet

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2016

Nyomtatott megjelenés éve: 2006

ISBN: 978 963 059 693 0

A kötet célja, hogy a történettudomány jelenlegi eredményeinek alapján egy kötetben foglalja össze az emberiség történetét a kezdetektől a XX. század végéig. A szerzők e hatalmas anyagot úgy próbálták tömöríteni, hogy az egyetemes történet minden fontos eseményével megismerkedhessenek az olvasók. Elsősorban a politikatörténet bemutatására törekedetek, mert ebből vonható le a legtöbb tanulság, de az egyes fejezetek bevezetőiben áttekintést adnak az adott korszak tudományáról, művészetéről, gazdaságáról, és az akkor élt emberek életmódjáról is. Részletes tartalomjegyzék, a név- és földrajzi mutató, valamint kronológia segíti az olvasót az eligazodásban.

Hivatkozás: https://mersz.hu/salamon-vilagtortenet//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave