MeRSZ online
okoskönyvtár

Több száz tankönyv egy helyen.
Online. Bárhol. Bármikor.

Válts MeRSZ+ -ra!

Salamon Konrád (szerk.)

Világtörténet


A keresztény egyház

A 12–13. században még elképzelhetetlen lett volna, hogy a pápai udvar ne Rómában működjön. A 14. században viszont erre is sor került. IV. Fülöp francia király eladósodását úgy számolta föl, hogy – pápai tiltakozás ellenére – megadóztatta a papságot, az ellenkező egyházfőt pedig elfogatta. A hatalmas birtokokkal és vagyonnal rendelkező templomos lovagok rendházait összehangolt, országos akcióval fegyvereseivel hirtelen megszállta, s a lovagok ellen koholt vádakkal (eretnekség, eladták lelküket a sátánnak, elárulták a Szentföldet stb.) pert indított, amely hét esztendeig tartott. A megfélemlített, megkínzott emberek természetesen előbb-utóbb vallottak, s akadtak tanúk a legképtelenebb vádakra is. A rend vezetőit, akik végül megtagadták a tőlük kicsikart beismerő vallomásokat, máglyán égették meg Párizsban a Notre-Dame székesegyház előtt, a többiekre börtön (vagy halál) várt, s az elkobzott hatalmas rendi vagyon a királyi kincstárat gazdagította.

Világtörténet

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2016

Nyomtatott megjelenés éve: 2006

ISBN: 978 963 059 693 0

A kötet célja, hogy a történettudomány jelenlegi eredményeinek alapján egy kötetben foglalja össze az emberiség történetét a kezdetektől a XX. század végéig. A szerzők e hatalmas anyagot úgy próbálták tömöríteni, hogy az egyetemes történet minden fontos eseményével megismerkedhessenek az olvasók. Elsősorban a politikatörténet bemutatására törekedetek, mert ebből vonható le a legtöbb tanulság, de az egyes fejezetek bevezetőiben áttekintést adnak az adott korszak tudományáról, művészetéről, gazdaságáról, és az akkor élt emberek életmódjáról is. Részletes tartalomjegyzék, a név- és földrajzi mutató, valamint kronológia segíti az olvasót az eligazodásban.

Hivatkozás: https://mersz.hu/salamon-vilagtortenet//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave