MeRSZ online
okoskönyvtár

Több száz tankönyv egy helyen.
Online. Bárhol. Bármikor.

Válts MeRSZ+ -ra!

Tóth Tihamér

Az Európai Unió versenyjoga


A piaci verseny funkciói

Verseny és piacgazdaság. A szocialista tervgazdálkodási rendszerek összeomlása után nyilvánvalóvá vált, hogy a nyugati országokban teret nyert piacgazdasági modellnek, pontosabban a szociális piacgazdaságnak nincsen reális alternatívája. A modern piacgazdaság alappillére a verseny szabadságának biztosítása, amelyet kiegészít az állam piaci hibákat korrigáló szerepe. A versenyszabadság fontosságát teljesen tagadó komoly politikai, gazdasági nézettel manapság nem lehet találkozni. Koronként, országonként mégis más választ lehet adni arra a kérdésre, hogy melyik gazdasági szférában mennyi versenyre, mennyi privátautonómiára, mennyi magántulajdonra van szükség. A verseny szerepéről különféle nézetek alakultak ki, abban azonban minden elmélet megegyezik, hogy a versenyt védeni kell, és pedig mind az indokolatlan állami beavatkozásoktól, mind a privát versenykorlátozásoktól. A verseny azért érdemes védelemre, mert ez a spontán mechanizmus alapvető társadalmi és gazdasági funkciókat képes ellátni.

Az Európai Unió versenyjoga

Tartalomjegyzék


Kiadó: Wolters Kluwer Kft.

Online megjelenés éve: 2016

ISBN: 978 963 295 613 8

„A hét évvel ezelőtt megjelent mű új kiadása az európai versenyjog újabb fejleményeivel felfrissítve tartalmaz a vállalkozók számára olyan fontos tudnivalókat, mint az autósoknak a KRESz. …Az uniós versenyjoggal foglalkozni két okból sem haszontalan: egyrészt a magyar versenytörvény is jelentős részben az uniós fejleményeket követi …, másrészt az Európai Unió belső piacán tevékenykedő vállalkozásoknak az uniós játékszabályokat ismerniük elengedhetetlen.” – részlet Vörös Imre ajánlójából.

Hivatkozás: https://mersz.hu/toth-az-europai-unio-versenyjoga//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave