MeRSZ online
okoskönyvtár

Több száz tankönyv egy helyen.
Online. Bárhol. Bármikor.

Válts MeRSZ+ -ra!

Tóth Tihamér

Az Európai Unió versenyjoga


A 106. cikk (3) bekezdés szerinti határozatok

Jogforrás és jogalkalmazás. A 106. cikk (3) bekezdés alapján hozott bizottsági határozatok célja alapvetően megállapítani, „közhírré tenni” egy tagállam, mint versenyjogi jogalany jogsértését, illetve elrendelni a sérelem orvoslásához szükséges intézkedéseket. Mint az ismeretes, a Bizottság a 258. cikk alapján általában is jogosult fellépni a Szerződést megsértő tagállamokkal szemben, ehhez képest a 106. cikk (3) bekezdése szerinti eljárás egy speciális lehetőséget kínál. Előny a Bizottság számára, hogy ő maga kötelező döntést hozhat, míg a jogsértési eljárásban ezt csak a Bíróság teheti meg, továbbá hogy rövidebb ideig tart az eljárás. A Holland posta ügyében a tagállam hiába érvelt azzal, hogy a Bizottságnak először és elsősorban a 258. cikk szerint kell fellépnie a tagállammal szemben, a Bíróság ezen az alapon nem semmisítette meg a 106. cikk (3) bekezdése szerinti határozatot.

Az Európai Unió versenyjoga

Tartalomjegyzék


Kiadó: Wolters Kluwer Kft.

Online megjelenés éve: 2016

ISBN: 978 963 295 613 8

„A hét évvel ezelőtt megjelent mű új kiadása az európai versenyjog újabb fejleményeivel felfrissítve tartalmaz a vállalkozók számára olyan fontos tudnivalókat, mint az autósoknak a KRESz. …Az uniós versenyjoggal foglalkozni két okból sem haszontalan: egyrészt a magyar versenytörvény is jelentős részben az uniós fejleményeket követi …, másrészt az Európai Unió belső piacán tevékenykedő vállalkozásoknak az uniós játékszabályokat ismerniük elengedhetetlen.” – részlet Vörös Imre ajánlójából.

Hivatkozás: https://mersz.hu/toth-az-europai-unio-versenyjoga//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave