Matiscsákné Lizák Marianna (szerk.)

Emberi erőforrás gazdálkodás


Grafológus

Általában, ha egy álláshirdetésben kézzel írt önéletrajzot kérnek, akkor gyanítható, hogy grafológus vagy kézíráselemzésben jártas szakember is meg fogja nézni a benyújtott pályázati anyagot. A „kézzel írt önéletrajz” kérése azonban még nem jelenti egyértelműen és automatikusan azt, hogy valóban grafológus nézi meg az írást. Lehet, hogy az álláshirdető személyes megérzéseiben bízva úgy gondolja, hogy a kézírás külalakja alapján kialakul benne az első benyomás és ez alapján dönt: „tetszik – nem tetszik”, és így rangsorolja a jelölteket.

Emberi erőforrás gazdálkodás

Tartalomjegyzék


Kiadó: Wolters Kluwer Kft.

Online megjelenés éve: 2016

ISBN: 978 963 295 617 6

A könyv szerzői - több felsőoktatási intézmény (Eger, Gödöllő, Miskolc, Szeged és Pécs) HR iránt elkötelezett oktatói és kutatói - egy egységes, az emberi erőforrás gazdálkodással kapcsolatos felfogás bemutatását tűzték ki célul.

A kiadvány a nemzetközi és hazai sztenderdeknek megfelelő témaköröket mutatja be, de elsődleges célja, hogy az elmúlt években megjelenő új módszereket, fogalmakat, eszközöket és gyakorlatokat ismertesse. Egyes fejezetei önmagukban is értelmezhetőek, így a könyv alkalmas különböző oktatási intézmények különböző tantárgyainak oktatására is.

Hivatkozás: https://mersz.hu/matiscsakne-emberi-eroforras-gazdalkodas//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave