Matiscsákné Lizák Marianna (szerk.)

Emberi erőforrás gazdálkodás


A munkahelyek megítélése az esélyegyenlőség előmozdítása kapcsán

Az elmúlt években több esemény, díj, pályázat, rendezvény, kezdeményezés is megerősítette a munkahelyi esélyegyenlőség, a sokszínűség, és a vállalati társadalmi felelősségvállalás (CSR) fontosságát. Sok meghirdetett díj, pályázat fémjelzi a téma felértékelődését. A 2007-es év volt az „Egyenlő Esélyek Mindenki Számára Európai Év”, amely szlogen mögött Európa 30 országának elkötelezettsége állt az esélyegyenlőség előmozdítása érdekében. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium pályázatot hirdetett a „legjobb esélyegyenlőségi terv” díjra. 2008-ban alapította Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete az „Ember” esélyegyenlőségi díjat, a díjazottakról a XIII. kerület lakosaitól beérkezett szavazatok alapján a Képviselő-testület Szociális, Egészségügyi és Művelődési Bizottsága dönt minden évben. Sorolhatnánk még a példákat, de inkább ebben a fejezetrészben bemutatunk két esélyegyenlőségi díjat, melyek hozzájárulnak a terület felértékelődéséhez: a Legjobb Női Munkahely Díjat és a Családbarát Munkahely Díjat.

Emberi erőforrás gazdálkodás

Tartalomjegyzék


Kiadó: Wolters Kluwer Kft.

Online megjelenés éve: 2016

ISBN: 978 963 295 617 6

A könyv szerzői - több felsőoktatási intézmény (Eger, Gödöllő, Miskolc, Szeged és Pécs) HR iránt elkötelezett oktatói és kutatói - egy egységes, az emberi erőforrás gazdálkodással kapcsolatos felfogás bemutatását tűzték ki célul.

A kiadvány a nemzetközi és hazai sztenderdeknek megfelelő témaköröket mutatja be, de elsődleges célja, hogy az elmúlt években megjelenő új módszereket, fogalmakat, eszközöket és gyakorlatokat ismertesse. Egyes fejezetei önmagukban is értelmezhetőek, így a könyv alkalmas különböző oktatási intézmények különböző tantárgyainak oktatására is.

Hivatkozás: https://mersz.hu/matiscsakne-emberi-eroforras-gazdalkodas//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave