Matiscsákné Lizák Marianna (szerk.)

Emberi erőforrás gazdálkodás


A személyes kapcsolatok, a szájhagyomány

Még ma is a legelterjedtebb módszer az állás megszerzésekor az ismerősök, barátok útján történő toborzás. Egyes becslések több mint 80%-ra teszik az így elkelő állások számát. Sőt, azt is kimutatták, hogy az ismerősök, barátok, esetleg ismerősök ismerősei segítségével megszerzett állások birtokosai jóval elégedettebbek és magasabb a jövedelmük, és ezáltal hosszabb ideig maradnak a szervezet tagjai, mint mások. Természetesen, akit beajánlanak egy pozícióra, az meg akar felelni a vele szemben támasztott elvárásoknak, ezért hajlandó „többet” dolgozni, esetleg túlórázni, hiszen nem akarja kellemetlen helyzetbe hozni azt a személyt, aki őt beajánlotta, azaz akinek az állását köszönheti. Így látjuk, mind a három fél jól jár a „referencia által felvett” munkavállalóval: a cég motivált, megfelelni vágyó munkavállalót kap, akiért valaki jótáll, a munkavállaló „jó” állást kap, aki pedig beajánlotta, annak pedig lesznek elkötelezettjei, egyrészt a cég, másrészt az elhelyezkedett munkavállaló.

Emberi erőforrás gazdálkodás

Tartalomjegyzék


Kiadó: Wolters Kluwer Kft.

Online megjelenés éve: 2016

ISBN: 978 963 295 617 6

A könyv szerzői - több felsőoktatási intézmény (Eger, Gödöllő, Miskolc, Szeged és Pécs) HR iránt elkötelezett oktatói és kutatói - egy egységes, az emberi erőforrás gazdálkodással kapcsolatos felfogás bemutatását tűzték ki célul.

A kiadvány a nemzetközi és hazai sztenderdeknek megfelelő témaköröket mutatja be, de elsődleges célja, hogy az elmúlt években megjelenő új módszereket, fogalmakat, eszközöket és gyakorlatokat ismertesse. Egyes fejezetei önmagukban is értelmezhetőek, így a könyv alkalmas különböző oktatási intézmények különböző tantárgyainak oktatására is.

Hivatkozás: https://mersz.hu/matiscsakne-emberi-eroforras-gazdalkodas//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave