Matiscsákné Lizák Marianna (szerk.)

Emberi erőforrás gazdálkodás


Az iskolákkal történő kapcsolattartás

Nem ritka, hogy a cégek a középfokú és felsőfokú iskolákat keresik meg állásajánlattal. Egyes cégek szakmai gyakorlati helyeket biztosítanak a hallgatóknak, vannak, akik tanulmányi szerződést is kötnek a tanulókkal (bár ez a módszer többéves, 3–5 éves munkaerő- tervezést követel a cégektől), mások a felsőoktatásban már szokásosnak nevezhető állásbörzéket használják fel a munkaerő-beszerzésre, vagy esetleg konzulensi feladatot vállalnak a szakdolgozat, diplomamunka elkészítésében, esetleg szakdolgozat-bírálói, vagy államvizsga bizottsági feladatot vállalnak a felsőfokú intézményeknél.

Emberi erőforrás gazdálkodás

Tartalomjegyzék


Kiadó: Wolters Kluwer Kft.

Online megjelenés éve: 2016

ISBN: 978 963 295 617 6

A könyv szerzői - több felsőoktatási intézmény (Eger, Gödöllő, Miskolc, Szeged és Pécs) HR iránt elkötelezett oktatói és kutatói - egy egységes, az emberi erőforrás gazdálkodással kapcsolatos felfogás bemutatását tűzték ki célul.

A kiadvány a nemzetközi és hazai sztenderdeknek megfelelő témaköröket mutatja be, de elsődleges célja, hogy az elmúlt években megjelenő új módszereket, fogalmakat, eszközöket és gyakorlatokat ismertesse. Egyes fejezetei önmagukban is értelmezhetőek, így a könyv alkalmas különböző oktatási intézmények különböző tantárgyainak oktatására is.

Hivatkozás: https://mersz.hu/matiscsakne-emberi-eroforras-gazdalkodas//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave