MeRSZ online
okoskönyvtár

Több száz tankönyv egy helyen.
Online. Bárhol. Bármikor.

Válts MeRSZ+ -ra!

Poór József

Nemzetköziesedés és globalizáció az emberi erőforrás menedzsmentben


HR a válság idején

A 2009-es év legfontosabb HR-es eredményei közé volt sorolható az „edző műhely”, amely a belső partnerség elnevezést kapta. A vezetési szintek alkalmazottjait szolgálta mesterektől egészen a topmenedzserekig azzal a céllal, hogy javuljon az alkalmazotti együttműködés és a hozzáállás, hajlamosság a belső kommunikációhoz. Hét összvállalati szintű intézkedés került így kidolgozásra és bevezetésre, melyek az alkalmazottak tájékoztatásának javítását célozták meg. A recesszió idejében a vállalat nagy hangsúlyt fektetett olyan koncepciók és fejlesztési intézkedések megvalósítására, amelyek pozitív hatással bírtak az alkalmazottak hozzáállására, vállalkozói gondolkodásmódjukra és alkalmazkodásukra (Výroční zpráva, 2009). Az alkalmazottak motiválását támogatta a vállalat a Z.E.B.R.A rendszeren belül is, ahol kihirdetésre került a következő információ – a fejlesztő javaslatért genfi és frankfurti autószalon-látogatás. 2009-ben 10 782 javaslatot jegyzett 4682 személy az alkalmazottak soraiból. A javaslatok 68,9%-ban voltak sikeresnek ítélve, és a hozadékuk a vállalat számára 277 millió cseh koronát jelentett. A szociális téren a vállalat továbbra is nyújtott visszafizetendő kamatmentes kölcsönlehetőségeket. A kölcsön felső határai nem változtak, 612 alkalmazott számára került így kifizetésre 131 millió cseh korona. A kiegészítő nyugdíjbiztosításban való vállalati hozzájárulás is 125 millió cseh korona volt. Az alkalmazottak továbbra is jogosultak voltak kedvezményes új gépkocsivásárlásra, és a vállalat által használt gépjárművek eladásánál is prioritási vásárlási jogot élvezhettek, illetve igénybe vehették az alkalmazotti lízinget is.

Nemzetköziesedés és globalizáció az emberi erőforrás menedzsmentben

Tartalomjegyzék


Kiadó: Wolters Kluwer Kft.

Online megjelenés éve: 2016

ISBN: 978 963 295 632 9

A nemzetköziesedés és globalizáció nagyon sokféle módon befolyásolja a cégek tevékenységét. A magyar gazdaságban több mint 30 000 külföldi tulajdonú leányvállalat van, amelyeknél közel 600 000 fő dolgozik.

Ma már számos magyar tulajdonú cég is indult el a nemzetköziesedés útján. Ezek a jelenségek egyaránt fontossá teszik e vállalatok HR gyakorlatának megismerését. A könyv olvasói megismerhetik azokat a leglényegesebb elgondolásokat és gyakorlatokat, amelyek napjaink válsággal sújtott körülményei között a nemzetközi cégeknél hazánkban és a kelet-európai régióban megfigyelhető.

Hivatkozás: https://mersz.hu/poor-nemzetkoziesedes-es-globalizacio-az-emberi-eroforras-menedzsmentben//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave