MeRSZ online
okoskönyvtár

Több száz tankönyv egy helyen.
Online. Bárhol. Bármikor.

Válts MeRSZ+ -ra!

Demeter Krisztina (szerk.)

Termelés, szolgáltatás, logisztika


Az üzleti stratégia és más funkcionális stratégiák hatása

Az üzleti stratégia jelenti a funkcionális stratégiák kiindulópontját, melyek feladata egyrészt az üzleti stratégia lebontása, értelmezése az adott funkcióra, másrészt a funkció képességei és rendelkezésre álló erőforrásai ismeretében az üzleti stratégia célrendszerének befolyásolása a vállalat eredményességének növelése érdekében. A lebontás minden esetben magában foglalja az adott terület – immár konkrétabban megfogalmazott – célkitűzéseit és a hozzájuk kapcsolódó legfontosabb döntéseket. A marketingstratégia például a célpiacok kijelöléséért és a marketing-mix kialakításáért felelős, természetesen abból kiindulva, hogy milyen célokat jelölt ki a vállalat magának az üzleti stratégiában. Az innovációs stratégia elsősorban a termék- és technológiafejlesztés kérdéseivel foglalkozik, figyelembe véve, hogy az üzleti stratégia milyen mértékű és irányú fejlesztéseket rögzített céljai között. Az értékteremtő folyamatok stratégiájának középpontjában pedig a termék-előállítás és -kezelés módja (erőforrásai és folyamata) áll, követve az üzleti stratégiában meghatározott prioritásokat. E három funkcionális terület közül a költséghatékonyság, gazdaságosság szempontjai leginkább az értékteremtő folyamatok stratégiájában jelennek meg, a másik két funkció inkább a versenyhatékonyságot, a vevőknek való minél jobb megfelelést részesíti előnyben.

Termelés, szolgáltatás, logisztika

Tartalomjegyzék


Kiadó: Wolters Kluwer Kft.

Online megjelenés éve: 2016

ISBN: 978 963 295 608 4

A Budapesti Corvinus Egyetem Logisztika és Ellátási Lánc Menedzsment Tanszékének könyvét ajánljuk, egy olyan könyvet, amely az oktatásban, gyakorlatban, kutatásban felhalmozott mintegy két évtizedes kollektív tudásanyagra épít. A „Termelés, szolgáltatás, logisztika” a felsorolt területek stratégiai vonulataira helyezi a hangsúlyt, stratégiai döntéseket, magyarázatokat, összefüggéseket felsorakoztatva azzal a céllal, hogy az Olvasók döntéseiket tudatosan és körültekintően tudják meghozni. Külön figyelmet szentel a hálózatos gazdaságnak, a globalizációnak, a szolgáltatások rendkívüli megerősödésének, vagy a fenntarthatóság kérdéseinek és következményeinek. A jól strukturált elméleti kereteket, fogalmakat, összefüggéseket számos gyakorlati példával támasztja alá, így azokat érthetővé teszi az elmélettől távolabb elhelyezkedő Olvasók számára is.

Hivatkozás: https://mersz.hu/demeter-termeles-szolgaltatas-logisztika//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave