Gősi Zsuzsanna, Boros Szilvia, Magyar Márton

Életmód - Sport - Covid


Életmód - Sport - Covid

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2022

ISBN: 978 963 454 825 6

DOI: 10.1556/9789634548256

Az elmúlt években az ELTE PPK Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézet (ESI) négy sporttudománnyal kapcsolatos konferenciát szervezett. Ennek nyomán négy tanulmánykötetünk jelent meg. A Sokszínű rekreációról kettő is (2019, 2020), majd ezt követte A sport társadalmi, gazdasági és utánpótlás-nevelési kérdései (2020), valamint A sport szerepe a Covid-19 árnyékában (2021). A Sport – Tudomány – Egészség konferenciasorozat és a kötetek eddig is jól reprezentálták az ESI-ben folyó kutatásokat, bár több téma is van még a tarsolyban az eljövendő konferenciák számára.

A 2021-es konferencia az utolsó Covid-19 járvány eseményeihez kapcsolódott, mintegy folytatva annak tematikáját olyan témákkal, amelyek érdekesek és érdemiek, de ott nem szerepeltek. Címe is ezt fejezi ki: Tanulmányok az életmódról és a sportról a Covid árnyékában. Ebben, a sorozat immáron hatodik kötetében újszerű megközelítésben foglalkozunk a közösségi média sporttal és egészséggel kapcsolatos szerepével és a kultúrafogyasztási szokásokkal a pandémia árnyékában, valamint a sportegészségtannal kapcsolatos különböző kérdésekkel.

Látható tehát, hogy – csakúgy, mint az ezt megelőző konferencia esetében – a Covid-19 járvány adta a hátteret, és adott lehetőséget annak bemutatására, hogy a sportos világ igyekezett hatékonyan megküzdeni a járvány hatásaival.

A tanulmánykötetet jó szívvel ajánlom minden érdeklődőnek – és ha eddig nem tették volna, olvasgassák korábbi tanulmányköteteinket is!

Hivatkozás: https://mersz.hu/gosi-boros-magyar-eletmod-sport-covid//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero
Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave