Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


PIRÍTOTT MÁJ

A máj lehet sertés, borjú, pulyka vagy csirke máj is. (A 37/2014. (IV. 30.) közétkeztetési rendelet értelmében 1–3 évesnek kizárólag csirkemáj adható.) A tisztított, cikkekre vágott, olajban aranysárgára pirított vöröshagymához adjuk tokányra vágott májat, majd borssal, majoránnával ízesítve állandó kevergetéssel, erős tűzön puhára pirítjuk. Sózni a tálalás pillanatában vagy az asztalnál szabad, mert a sótól megkeményedik a máj.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave