Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


FINOMFŐZELÉK

A fagyasztott zöldségeket, sóval és fél adag, apróra vágott petrezselyemzölddel együtt puhára pároljuk. Zsírjára sütjük, és liszttel hintve sűrítjük. Ekkor felöntjük tejjel, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a liszt íze elfő. Tálaláskor díszítjük a maradék petrezselyemzölddel. Közétkeztetésben, tekintettel a nagy adagszámra, a párolás, hintés helyett főzéssel és petrezselyemmel ízesített fehér rántással sűrítve készítik.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave