Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


ERŐLEVES

A megmosott csontot, a paradicsompürével és a felvert tojásfehérjével kevert darált marhahúst hideg vízben, kis lángon feltesszük főni. Időnként megkeverjük. Egy óra főzés után fűszerezzük, és bezöldségeljük. Kb. 3 óra lassú főzés után félrehúzva ülepedni hagyjuk, majd óvatosan leszűrjük. Tálalás előtt lezsírozzuk, és levesbetéttel tálaljuk. A levesben főtt zöldségeket hasznosítható maradékként használjuk fel egyéb ételek készítéséhez.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave