Barcs István (szerk.)

Egészségügyi mikrobiológia 7.


Az élelmiszer-fertőzést okozó vírusok terjedése

Az élelmiszereinkbe különféle vírusok kerülhetnek, melyeknek egy része emberi megbetegedést okoz. E vírusok leggyakrabban közvetlen/közvetett emberi kontaktus révén terjednek, de a járványok kialakulásában fontos szerepet játszanak az élelmiszerek is. Az USA-ban az élelmiszer által közvetített megbetegedések 32–42%-át vírusok okozzák, de Európában és hazánkban is növekszik a felismert megbetegedések száma. Ez magyarázható az élelmiszer előállításában bekövetkezett technológiai változásokkal, a tömegtermeléssel, a megváltozott táplálkozási szokásokkal, valamint a javuló diagnosztikai módszerekkel.

Egészségügyi mikrobiológia 7.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

Hivatkozás: https://mersz.hu/barcs-egeszsegugyi-mikrobiologia-7//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave