Barcs István (szerk.)

Egészségügyi mikrobiológia 7.


Turizmus

A turizmus az egyik legkiterjedtebb, legnagyobb üzletág, amely behálózta az egész világot. Ezzel hozzájárul az élelmiszer-fertőzést okozó mikrobák globális elterjedéséhez. A turisták utazásaik során a megszokottól eltérő élelmiszerekkel, étkezési szokásokkal, más minőségű ivóvízzel találkoznak. Igénybe veszik a hajók, a repülőgép-társaságok, vonatok stb. biztosította ételeket. Piacokon, utcai árusoktól is vásárolnak. Így új, náluk szokatlan mikroorganizmusokkal találkozhatnak, esetenként fertőződhetnek meg, melyeket azután hazájukban is terjeszthetnek.

Egészségügyi mikrobiológia 7.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

Hivatkozás: https://mersz.hu/barcs-egeszsegugyi-mikrobiologia-7//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave